ΑΓΟΡΑ

Τα καπνιστά του Κρασανάκη

Τα καπνιστά αλλαντικά και κρεατικά του Μάρκου Κρασανάκη φτιάχνονται σε μια μικρή μονάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η παραγωγή τους γίνεται με φυσικό κάπνισμα, στο …

12.12.2016
Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Τα καπνιστά αλλαντικά και κρεατικά του Μάρκου Κρασανάκη φτιάχνονται σε μια μικρή μονάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η παραγωγή τους γίνεται με φυσικό κάπνισμα, στο οποίο και έχουν εξειδίκευση. Ετσι παράγουν μια μικρή γκάμα προϊόντων, όπως λουκάνικο ξιδάτο, λουκάνικο χωριάτικο και χοιρινή καπνιστή μπριζόλα. Δοκίμασα το σύγλινο και το απάκι τους, αμφότερα πολύ γευστικά, κρεάτινα, με ένταση στο κάπνισμα, τσιμπήματα οξύτητας και νοστιμιά από τα βότανα και τα μπαχάρια.

Ν. Μ. Ζουριδάκης, Κρηταγόρας , Κόσμημα του Τραπεζιού

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών