ΠΡΟΪOΝΤΑ

Τα μήλα του Ολύμπου

Η κυρία Ευδοκία Λιόλιου, ο σύζυγός της Κωνσταντίνος και οι δυο τους γιοι, ο Γιάννης και ο γεωπόνος Θόδωρος, καλλιεργούν βιολογικά στον Ολυμπο όλων των λογιών τα μήλα.

06.12.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Τα μήλα του Ολύμπου

Η κυρία Ευδοκία Λιόλιου, ο σύζυγός της Κωνσταντίνος και οι δυο τους γιοι, ο Γιάννης και ο γεωπόνος Θόδωρος, καλλιεργούν βιολογικά στον Ολυμπο όλων των λογιών τα μήλα.

 

 Και τι δεν έχουν φυτεμένο στα 60 στρέμματα, παλιά πατρογονικά αλλά και νεοφυτεμένα, πιστοποιημένα από την aCert από το 2006. Ενας πολύχρωμος μηλεώνας στα 600 μέτρα στη Δολίχη, με Στάρκριμσον, Σούπερ Τσιφ, Ρεντ Τσιφ, μέχρι ροζ ριγωτά πρώιμα Γκαλά, χορταστικά Γκόλντεν Ντελίσιους, ξινούτσικα Γκράνι Σμιθ, μοσχομυρωδάτα Φιρίκια, Φούτζι Κίκου, Τζόναγκολντ. «Εδώ ο ήλιος αργεί να ανατείλει και το μικροκλίμα είναι το ιδανικότερο για τη βιολογική καλλιέργεια του μήλου. Τα ορεινά φρούτα υπερέχουν σε γεύση!» μας λέει η κυρία Ευδοκία, η οποία στον ελεύθερο χρόνο παρασκευάζει εξαιρετικές μαρμελάδες μήλου και άλλων φρούτων από οικογενειακά δέντρα, αλεύρι από σιτάρι ζέας και παραδοσιακό γλυκό τραχανά. Στον πάγκο τους τώρα τον Νοέμβρη βρίσκουμε και κάποια τελευταία μοσχοβολιστά Μοσχάτα σταφύλια από παμπάλαια αμπέλια, λίγα ρόδια, ζουμερά και πολύ νόστιμα Κρυστάλλια, πατάτα κίτρινη, εύγευστη σαν του Νευροκοπίου, κάστανα, αρωματικό τσάι σιδερίτη Ολύμπου και αποξηραμένη ρίγανη και θυμάρι. 


Στις βιολογικές αγορές: Δευτέρα Κηφισιά, Τρίτη Ν. Ηράκλειο, Τετάρτη Ηλιούπολη, Πέμπτη Γέρακας, Σάββατο Βούλα και Ιλιον.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών