ΠΡΟΪOΝΤΑ

Τα σύμβολα του μινωικού πολιτισμού κοσμούν τις συσκευασίες των 450 γρ.

To κρητικό μέλι πεύκου και μελιού του νομά μελισσοκόμου Φανούρη Λεονταράκη από το Ηράκλειο είναι από τα αγαπημένα μας. Πυκνό, με χρυσαφένιο λαμπερό χρώμα, γεμάτο …

24.05.2021| Updated: 25.06.2021
Τα σύμβολα του μινωικού πολιτισμού κοσμούν τις συσκευασίες των 450 γρ.

To κρητικό μέλι πεύκου και μελιού του νομά μελισσοκόμου Φανούρη Λεονταράκη από το Ηράκλειο είναι από τα αγαπημένα μας. Πυκνό, με χρυσαφένιο λαμπερό χρώμα, γεμάτο αρώματα. Το αγαπάμε σε γλυκά, σε φρουτοσαλάτες, σε σφακιανές πίτες, σε γλυκόξινες σάλτσες και το σερβίρουμε μαζί με πικάντικα τυριά και βέβαια το τρώμε και σκέτο με το κουτάλι.

Ο Φανούρης και ο πατέρας του Γιώργος όμως δεν μένουν μόνο στην παραγωγή ενός εξαίσιου μελιού, είναι ευαισθητοποιημένοι και σε θέματα πολιτισμού -και όχι μόνο. Όντας Κρητικοί και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού στις 21 Μαΐου, λανσάρουν μια επετειακή σειρά συσκευασιών με ετικέτες που απεικονίζουν εμβληματικά σύμβολα του μινωικού πολιτισμού: Το Χρυσό Περιδέραιο των Μαλίων, γνωστό και ως οι Μέλισσες, τη Θεότητα με τα Φίδια, και τα ταυρίσια διπλά Κέρατα Καθοσιώσεως από την Κνωσό, τον Δίσκο της Φαιστού. Μέσα από τις ετικέτες αυτές, στις συσκευασίες των 450 γρ., γίνεται προσπάθεια να προωθήσουν σε Έλληνες και ξένους καταναλωτές την σπουδαία ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης, με σύντομα κείμενα για την ιστορία και το νόημα κάθε συμβόλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μέλι Anemelon ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, αφού σχετικά πρόσφατα η μικρή οικογενειακή μελισσοκομική προχώρησε σε μια όμορφη κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας, τοποθετώντας ειδικά καρτελάκια με γραφή Braille στις συσκευασίες της, όπου αναγράφονται με το ειδικό σύστημα ανάγνωσης για τυφλούς τα χαρακτηριστικά του μελιού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών