ΑΓΟΡΑ

Τα υπέροχα λουκούμια Haci Bekir στην Ελλάδα

Στην πρώτη δαγκωματιά καταλαβαίνεις ότι αυτό το μικρό κυβάκι είναι διαφορετικό από τα άλλα. Δεν κολλάει στα δόντια, έχει εξαιρετικό φυσικό άρωμα, η υφή του …

20.12.2016

Στην πρώτη δαγκωματιά καταλαβαίνεις ότι αυτό το μικρό κυβάκι είναι διαφορετικό από τα άλλα. Δεν κολλάει στα δόντια, έχει εξαιρετικό φυσικό άρωμα, η υφή του είναι κρουστή και η γεύση του μεστή και εξαίρετη. Το χρώμα του δεν το οφείλει σε χρωστικές ουσίες, αλλά σε φυσικό χυμό φρούτων, και οι ξηροί καρποί που περιέχει είναι γευστικότατοι και έντονα καβουρδισμένοι. Ενα λουκούμι αλλιώτικο από τα άλλα, με ιστορία, φήμη και ονοματεπώνυμο. Haci Bekir το όνομά τους και το οφείλουν στον ιδρυτή της επιχείρησης. Ο Haci Bekir άρχισε να παρασκευάζει λουκούμια το 1777 και ήταν τέτοια η επιτυχία, που τα λουκούμια του έγιναν διάσημα και ο ίδιος ένα σύμβολο της Πόλης. Εγινε τραγούδι, ζωγραφίστηκε από τον Μαλτέζο καλλιτέχνη Preziosi (ο πίνακας βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου), ενώ στην περιοχή Εμινονού της Πόλης λειτουργεί και Μουσείο Haci Bekir. Οι επόμενες γενιές συνέχισαν την παράδοση και παρασκευάζουν χωρίς διακοπή επί 239 χρόνια λουκούμια με την ίδια εξαιρετική ποιότητα. Στην Ελλάδα εισάγονται τους δύο τελευταίους μήνες κατ’ αποκλειστικότητα από την εταιρεία Geomarco Trading ltd.

Πληροφορίες για τα σημεία πώλησης στο www.geomarco.net και στα Τ/6978-995.500, 6944-355.676

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών