ΠΡΟΪOΝΤΑ

Το ισχυρό τηγάνι

28 εκ. διάμετρος, 10 χιλιοστά πάχος, 25 χρόνια εγγύηση στη μεταφορά θερμότητας και 5 χρόνια στην αντικολλητική επίστρωση. Ένα σκεύος για βαριά χρήση.

12.11.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Διονύσης Ανδριανόπουλος
Το ισχυρό τηγάνι

28 εκ. διάμετρος, 10 χιλιοστά πάχος, 25 χρόνια εγγύηση στη μεταφορά θερμότητας και 5 χρόνια στην αντικολλητική επίστρωση. Ένα σκεύος για βαριά χρήση.

Κατασκευασμένο 100% στη Γερμανία, στο εργοστάσιο της AMT στο Βούπερταλ, είναι κατάλληλο για πάσης φύσεως μαγειρέματα και καινοτομεί με τις πολλαπλές επιστρώσεις του. Η πρώτη στρώση, από χυτό, σφυρήλατο αλουμίνιο 9 έως 10 χιλιοστών πάχους, έχει υψηλή διαχυσιμότητα της θερμοκρασίας σε όλο το σκεύος και παράλληλα το πάχος της δεν επιτρέπει στη θερμοκρασία να κατευθυνθεί με ταχύτητα στην επιφάνεια, κολλώντας τα φαγητά, ενώ και μακροπρόθεσμα αποτρέπει το σκέβρωμα του σκεύους.

Μια δεύτερη επίστρωση από πλάσμα τιτανίου αποτρέπει ακόμα και στο πιο αιχμηρό αντικείμενο να διεισδύσει στο αλουμίνιο, μια τρίτη στρώση χρωμιωμένου ατσαλιού λειτουργεί ως αντιβακτηριδιακή επίστρωση και μία ακόμα κεραμική στρώση επιτυγχάνει ένα φρενάρισμα της θερμοκρασίας, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει την αντικολλητικότητα. Η τελευταία στρώση, στην οποία και μαγειρεύουμε, είναι η Lotan, που αντικαθιστά την προηγούμενη γενιά επιστρώσεων με νέα, πιο αποτελεσματική. Η Lotan, που αναπτύχθηκε από γερμανικό επιστημονικό ινστιτούτο, αποτελείται από άμμο ποταμίσια η οποία επιστρώνεται ερμητικά πάνω στην κεραμική, με αποτέλεσμα από οποιαδήποτε γδαρσίματα της επιφάνειας τίποτα αρνητικό να μην περνάει στο φαγητό.

Τέλος, οποιοδήποτε χτύπημα ή γδάρσιμο παραμένει σε εκείνο το σημείο αποκλειστικά και δεν επεκτείνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από τα σκεύη AMT Gastroguss είναι σχεδιασμένα σε συνεργασία με έμπειρους σεφ ανά τον κόσμο, οι οποίοι δίνουν έμφαση στην πολυχρηστικότητά τους. Το τηγάνι τοποθετείται σε όλες τις εστίες, ακόμα και στις επαγωγικές, αλλά και στο μπάρμπεκιου. Επίσης μπαίνει στον φούρνο, αφού οι λαβές του και το χερούλι στο πυρέξ καπάκι αποτελούνται από εξελιγμένο PVC, το οποίο αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι 240°C. Με τούτο το τηγάνι και σε θερμοκρασίες μέχρι και τους 180°C μπορούμε να μαγειρέψουμε και χωρίς καθόλου νερό ή λάδι. Όλα τα μέρη του τηγανιού είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.

Στα 95,80 € το τηγάνι των 28 εκ., με 5 εκ. ύψος, και στα 17,50 € το αντίστοιχο καπάκι, ενώ διατίθεται και σε αρκετές ακόμα διαστάσεις στο κατάστημα Rockwell.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT