ΠΡΟΪOΝΤΑ

Το μπλε στο τραπέζι μας

Η νέα σειρά πιάτων της σχεδιάστριας Έλενας Βότση εμπνέεται από την Ύδρα και το ελληνικό καλοκαίρι.

20.06.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Το μπλε στο τραπέζι μας

Η νέα σειρά πιάτων της σχεδιάστριας Έλενας Βότση εμπνέεται από την Ύδρα και το ελληνικό καλοκαίρι.

Οι γιρλάντες με τις σημαιούλες είναι η εικόνα που βλέπει από τη βιτρίνα του μαγαζιού της, στο λιμάνι της Ύδρας, καθώς ανεμίζουν, με φόντο τον ουρανό, σε κάθε γιορτή και επέτειο. Ο γαϊδαράκος είναι έμπνευση από τη σκιά του συμπαθούς τετράποδου, πάνω σε έναν νησιώτικο ασβεστωμένο τοίχο που τον χτυπά ο καλοκαιριάτικος ήλιος. Το μάτι είναι η καλή τύχη. Τα ψαράκια είναι το φορτίο των καϊκιών κάθε ελληνικού νησιού, είναι και το ρεγάλο του ψαρά στις γατούλες που περιμένουν υπομονετικά τον μεζέ τους στο λιμάνι. Εικόνες του ελληνικού νησιώτικου καλοκαιριού, λιτές, περιεκτικές, θαυμάσιες.

Η Υδραία Έλενα Βότση είναι καλλιτέχνιδα με βαριές περγαμηνές. Μην ξεχνάμε, είναι η γυναίκα που σχεδίασε την εικόνα της τριάδας «Θεά Νίκη-Καλλιμάρμαρο-Παρθενώνας», η οποία κοσμεί την μπροστινή πλευρά των μεταλλίων σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004 και εφεξής. Για τa πιάτα έχει χρησιμοποιηθεί μια ιδιαίτερη τεχνική: το μοτίβο σχεδιάζεται από την καλλιτέχνιδα, έπειτα ειδικευμένοι γραφίστες το ολοκληρώνουν και το μετατρέπουν σε μια χειροποίητη «σφραγίδα» που την κεντράρουν με το χέρι στο σκεύος, πριν αυτό υποστεί ειδικό φωτισμό και ψήσιμο για σταθεροποίηση.


Οι ραβιέρες κοστίζουν από 32 € οι μικρές και από 44 € οι μεγάλες, τα πιάτα με τη δαντέλα και τον γάιδαρο, καθώς και με το ψάρι, κοστίζουν από 42 €, ενώ τα πιάτα με τις σημαίες και με το μάτι από 40 € το μικρό και από 52 € το μεγάλο.

Θα τα βρούμε στα δύο καταστήματα της Έλενας Βότση:

  • Ξάνθου 7, Κολωνάκι (Τ/210-36.00.936)
  • Λιμάνι Ύδρας (Τ/22980-52.637).
  • Πωλητήριο Πινακοθήκης Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας (Τ/210-36.71.000)

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT