Έλαβα πεσκέσι ποντιακό, μαζί με το τσατσιμπέλι, την πικάντικη σάλτσα με μείγμα μπαχαρικών σουνέλι, που είχα παραγγείλει από την οικογένεια Τουμανίδη, τότε που ήθελα να ετοιμάσω τα μαντί του ποντιακού αφιερώματος του Γαστρονόμου. Τρεις ακόμα σάλτσες ντομάτας περιείχε το δέμα. Όλες τους με γεύσεις ειλικρινείς, αναμνηστικές, οικείες. Μια πολίτικη με ρουαγιάλ μπαχάρια της βυζαντινής κουζίνας, μια κυπριακή με χαλούμι, αναρή και δυόσμο, και ένα σαλονικιώτικου τύπου μπουγιουρντί με φέτα, πιπεριές και ρίγανη. Κόκκινες, κατακόκκινες από τις καλά διαλεγμένες, γινωμένες γλυκές ντομάτες. Με αυτές και με άλλα δύο υλικά έχεις φαΐ: Μακαρόνια, μυζήθρα και σάλτσα – Αυγά, φέτα και σάλτσα – Πατάτες στην κατσαρόλα, χονδρά κρεμμύδια και σάλτσα – Ζυμάρι πίτσας, αντσούγιες και σάλτσα.
Τις βρίσκουμε (ενδεικτικά): Θανόπουλος, Ποντιακόν, Baharat.gr, Ebloko.gr