ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Secret Santa @mastihashop: Το χωριό του Αϊ-Βασίλη φέτος δεν είναι ένα αλλά 24!!!

Tα Χριστούγεννα φέτος κρύβουν ένα μυστικό και θα το ανακαλύψεις αν επισκεφθείς ένα κατάστημα mastihashop!

14.12.2023
Secret Santa @mastihashop: Το χωριό του Αϊ-Βασίλη φέτος δεν είναι ένα αλλά 24!!!

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Οι δρόμοι, οι πλατείες, τα αγαπημένα σου μαγαζιά έχουν ήδη μπει στο πνεύμα και τη μαγεία των Χριστουγέννων. Θα βρεθούμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, θα τους προσφέρουμε μοναδικά δώρα. Είναι ευκαιρία να σκεφτούμε αυτά τα δώρα να έχουν έστω μια διάσταση προσφοράς, συμβάλλοντας σ’ έναν απώτερο, καλό σκοπό. Την αφορμή να τα συνδυάσουμε δίνει το mastihashop, με την ανατρεπτική αποκάλυψη ότι φέτος τα χωριά του Αϊ-Βασίλη είναι 24…Και φυσικά θα αναρωτιέσαι μα καλά ένα δεν είναι, το γνωστό σε όλους Ροβανιέμι;

Aυτά τα Xριστούγεννα, ο Αϊ-Βασίλης δεν έχει ένα χωριό αλλά 24!!!Είναι τα 24 μαστιχοχώρια που βρίσκονται στην νότια Χίο και παράγουν πυρετωδώς τη μαστίχα. Φέτος ο Αϊ-Βασίλης έχει 4.500 βοηθούς, που δουλεύουν ακατάπαυστα όλο το χρόνο για να παράγουν τη μαστίχα, είναι οι μαστιχοπαραγωγοί. Τα καλύτερα δώρα για τις γιορτές, βρίσκονται ήδη στα καταστήματα mastihashop και μοσχοβολάνε μαστίχα!Με κάθε αγορά σας συνεισφέρετε με 0,50€  για την υποστήριξη περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών στα μαστιχοχώρια, έτσι ώστε κάθε χρόνο οι μαστιχοπαραγωγοί να μας προσφέρουν το πολύτιμο συστατικό.

Όσοι λατρεύουμε τη μαστίχα, αναμφισβήτητα γνωρίζουμε τα καταστήματα mastihashop, είναι η γνήσια πηγή προϊόντων μαστίχας Χίου, επίσημο κατάστημα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Αυτό που πρωτοαντικρίζεις μπαίνοντας σε ένα κατάστημα είναι η μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Από τη φυσική μαστίχα και τα παραδοσιακά προϊόντα, όπως υποβρύχια, λουκούμια και λικέρ μέχρι και καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής, αλλά και προϊόντα άλλων συνεργαζόμενων παραγωγών από τη Χίο, με κύρια βάση τη μαστίχα.

Αυτό όμως που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι η μοναδικότητα, η σπανιότητα και η δυσκολία καλλιέργειας της. Η μαστίχα Χίου είναι η ρητίνη του μαστιχόδεντρου ή σχίνου Pistacia Lentiscus var. Chia, ενός αειθαλούς θάμνου που καλλιεργείται αποκλειστικά στη νότια Χίο, στα 24 μαστιχοχώρια, χάρις στα μοναδικά χαρακτηριστικά του εδάφους, στο μικροκλίμα της περιοχής, καθώς και στις καλλιεργητικές πρακτικές που παραμένουν αναλλοίωτες επί αιώνες. Ο σχίνος χρειάζεται 5 χρόνια από τη φύτευση του για να προσφέρει τα πρώτα δάκρυα μαστίχας και 40-50 χρόνια για να πάρει την τελική του μορφή, ενώ δεν μπορεί να παραχθεί πουθενά αλλού στον κόσμο, γεγονός που την κάνει τόσο πολύτιμη αλλά και Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), όπως χαρακτηρίσθηκε επίσημα το 1997.
Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν θα συνέβαινε, χωρίς τη σπουδαία συμβολή των μαστιχοπαραγωγών, που δουλεύουν όλο το χρόνο για να την παράγουν. Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών σήμερα εκπροσωπεί περίπου 4.500 παραγωγούς, μέλη των αγροτικών οικογενειών, που έχουν σκοπό την καλλιέργεια, τη φροντίδα και την προστασία της μαστίχας Χίου. Όπως ακριβώς λοιπόν ο Αϊ-Βασίλης και οι βοηθοί του, τα ξωτικά, δουλεύουν στο Ροβανιέμι, όλο το χρόνο ασταμάτητα για να προλάβουν την ετοιμασία των δώρων, έτσι ακριβώς και οι 4.500 μαστιχοπαραγωγοί όλο το χρόνο παράγουν στα 24 μαστιχοχώρια το πολύτιμο αυτό συστατικό, την αγαπημένη μας μαστίχα.

Φέτος, στο mastihashop θα βρεις πρωτότυπες ιδέες για ιδιαίτερα δώρα, που καλύπτουν όλα τα γούστα. Μάλιστα, έχουν φτιάξει και έτοιμες προτάσεις χριστουγεννιάτικων δώρων, με συνδυασμούς προϊόντων στην καλύτερη τιμή, για να βοηθήσουν τους αναποφάσιστους και όσους αφήνουν την αγορά δώρων για την τελευταία στιγμή.

Μετά την αποκάλυψη του μυστικού του Αϊ-Βασίλη, ελπίζουμε όπως τα δώρα του ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τα παιδιά χαρούμενα, έτσι και η μαστίχα να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας πάντα από τα 24 χωριά της Χίου, τα οποία φέτος μπορείτε να ενισχύσετε με 0,50€ με κάθε αγορά σας.
Τα προϊόντα τους θα τα βρεις στο e-shop του mastihashop αλλά και σε ένα από τα καταστήματα του.

Ανακαλύψτε περισσότερα στα καταστήματα mastihashop:

ΑΘΗΝΑ: Πανεπιστημίου 6 & Κριεζώτου, Σύνταγμα | [email protected] | 210 3632750
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Δ.Α.Α “Ελ. Βενιζέλος”, (Duty Free Area), Ελλάδα | 6936809071
Ν. ΚΟΣΜΟΣ: Ευρυδάμαντος 11 | [email protected] | 210 3614687 (Pop-up store | Λειτουργία: Κάθε Πέμπτη,10:00-18:00)
ΧΙΟΣ: Μουσείο Μαστίχας Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι) | [email protected] | 22710 72927
ΧΙΟΣ: Λ. Αιγαίου 36, Χίος | [email protected] | 22710 81600
ΒΟΛΟΣ: Ανθίμου Γαζή 171Γ | [email protected] | 24210 22557
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βογατσικού 12, Θεσσαλονίκη | [email protected] | 2310250205

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT