ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Στην Ελλάδα, τυρί ίσον φέτα

Γιατί η φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι του Έλληνα.

23.08.2023
Στην Ελλάδα, τυρί ίσον φέτα

Υπάρχει σπίτι στην Ελλάδα που δεν έχει στο ψυγείο του φέτα; Μάλλον απίθανο. Ακόμα και αν ένα μέλος της οικογένειας δεν την τρώει (προσωπικά, απορώ πώς γίνεται να μην αρέσει σε κάποιον), η φέτα αγοράζεται και υπάρχει εκεί, για τους υπόλοιπους. Είναι η σταθερά μας. Στο σπίτι που μεγάλωσα εγώ, όταν λέγαμε «βγάλε το τυρί από το ψυγείο», δεν υπήρχε λόγος να το προσδιορίσουμε. Τυρί εννοούσαμε τη φέτα, πάει και τελείωσε. Τα υπόλοιπα είδη είχαν όνομα, ήταν το κασέρι ή η γραβιέρα, η φέτα όμως ήταν απλώς το «τυρί». Κάναμε και άλλη μία εξίσωση: όταν λέγαμε φέτα, εννοούσαμε φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ. Ήταν τόσο εδραιωμένη μέσα μου η πεποίθηση αυτή, που άργησα να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν και άλλες φέτες στην αγορά. Και δεν νομίζω ότι είμασταν οι μόνοι που είχαμε αυτή τη συναισθηματική σύνδεση με το brand φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ. Είναι διαχρονική επιλογή στο τραπέζι των Ελλήνων, με γεύση αυθεντική, που ξεχωρίζει και αποτυπώνεται στη γευστική σου μνήμη. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από 100% ελληνικό, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και είναι πλούσια σε θρεπτική αξία. Πιο συγκεκριμένα: 

  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες
  • Είναι κατάλληλη για vegetarians
  • Περιέχει ποσά βιταμίνης Α, D, συμπλέγματος Β (Β2, Β6, Β12)
  • Περιέχει μικρή ποσότητα λακτόζης

Μπορούμε να την προμηθευτούμε σε δοχείο με άλμη ή σε αεροστεγή συσκευασία ή χύμα σε μεταλλικό δοχείο.

Περιττό να πούμε ότι ελληνική κουζίνα χωρίς φέτα δεν νοείται και είναι άπειροι οι συνδυασμοί που το αποδεικνύουν.

Ελληνικά φαγητά με φέτα

Η φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν τα πάντα στο τραπέζι. Ακομπανιάρει όμως τέλεια τα λαδερά φαγητά, τα όσπρια και τα κοκκινιστά. Στο τραπέζι του καλοκαιριού θα την απολαύσουμε βέβαια στην εθνική μας σαλάτα, την χωριάτικη, αλλά και δίπλα σε μερικά από τα πιο κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας: γιουβέτσια, φασολάκια λαδερά, γεμιστά, μπριάμ, φασολάκια, κόκκορα με χυλοπίτες… Ανυπέρβλητος είναι και ο συνδυασμός καρπούζι με φέτα ή σταφύλι με φέτα. Προσωπικά, μου θυμίζει πολλά απογεύματα κάτω από την σκιερή κληματαριά του σπιτιού στο χωριό, στα τέλη του καλοκαιριού, όταν πια είχαν ωριμάσει τα σταφύλια και κόβαμε κατευθείαν ένα τσαμπί, το πλέναμε στο λάστιχο της αυλής ή σε δροσερό νερό από τη στέρνα, κόβαμε και ένα γερό κομμάτι φέτα και απολαμβάναμε το πιο απλό μα γκουρμέ σνακ της ζωής μας.

Εκτός από συνοδευτικό, εννοείται πως η φέτα συμμετέχει ποικιλοτρόπως και στο ίδιο το μαγείρεμα. Είναι ένα υλικό με το οποίο οι Έλληνες είμαστε εξοικειωμένοι, ξέρουμε πού και πώς να το προσθέσουμε για νοστιμιά και ισορροπία στο πιάτο. Τη βάζουμε απλόχερα στις γεμίσεις για τις πίτες μας, στις παραδοσιακές τυρόπιτες και χορτόπιτες, αλλά και σε πιτάκια του τηγανιού, τηγανόψωμα, τυρόψωμα και χορτοκαλίτσουνα. Αλμύρα και οξύτητα είναι οι μαγικές της δυνάμεις που μπορούν να μεταμορφώσουν και το πιο απλό φαγητό.

Μπορούμε να σκορπίσουμε λίγη μέσα στο ρύζι για τη γέμιση των γεμιστών, αλλά και σε ριζότο και κριθαρότο. Από τα αγαπημένα μου φαγητά, απλό μα μεγαλειώδες, είναι τα ζυμαρικά με κρέμα φέτας, μια σαρακατσάνικη συνταγή. Λιώνεις μπόλικη φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύεις να γίνει κρέμα, αφήνοντας όμως μερικά κομμάτια. Μόλις κοχλάσει αυτή η κρεμούλα φέτας, ρίχνεις τα βρασμένα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν για να πάρεις μαζί και λίγα από τα υγρά τους. Και ανακατεύεις γρήγορα. Στο τέλος μπόλικο μαύρο πιπέρι. Μια ελληνική cacio e pepe του ονείρου!

Μπορούμε να προμηθευτούμε την αυθεντική φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ σε δοχείο με άλμη ή σε αεροστεγή συσκευασία ή χύμα σε μεταλλικό δοχείο.

Και για όποιον προσέχει…

Από τη ΔΩΔΩΝΗ θα βρούμε επίσης δύο εξαιρετικά προϊόντα που απευθύνονται σε όποιον προσέχει τη διατροφή τους. Συγκεκριμένα:

Φέτα με λιγότερο αλάτι

Με 40% λιγότερο αλάτι (σε σύγκριση με ομοειδή προϊόντα), από φρέσκο, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο, 100% ελληνικό γάλα. Ιδανική για όσους προσέχουν την πρόσληψη αλατιού στην διατροφή τους. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, είναι κατάλληλη για vegetarians, περιέχει ποσότητες βιταμίνης Α, D, συμπλέγματος Β (Β2, Β6, Β12) και ιχνοστοιχείων και μετάλλων (ασβέστιο και φώσφορο) και περιέχει μικρή ποσότητα λακτόζης.

Τυρί “Ελαφρύ” με λιγότερα λιπαρά

Το ελαφρύ τυρί με λιγότερα λιπαρά παρασκευάζεται από φρέσκο, παστεριωμένο, μερικώς αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο, 100% ελληνικό γάλα. H μείωση λίπους γίνεται με φυσικό τρόπο, χωρίς χημική επεξεργασία. Είναι κατάλληλο για vegetarians και περιέχει μικρή ποσότητα λακτόζης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να  επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών