ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Τα καλύτερα ζυμαρικά γίνονται από την καρδιά του σιταριού

Δοκιμάζουμε τη νέα σειρά ζυμαρικών «Χρυσή Επιλογή» της Melissa και ανακαλύπτουμε έναν νέο, υπέροχο κόσμο απόλαυσης.

06.12.2023
Φωτογραφία: Shutterstock
Τα καλύτερα ζυμαρικά γίνονται από την καρδιά του σιταριού

«Χρυσή επιλογή» θα πει νοστιμιά, απόλαυση και σιγουριά. Σιγουριά ότι έχεις πάρει το καλύτερο. Η νέα σειρά ζυμαρικών της εταιρείας Melissa εμπνέει αυτή την εμπιστοσύνη. Είναι ζυμαρικά για foodies, πάει και τελείωσε! Από την πρώτη δοκιμή διαπιστώνεις ότι έχουν ξεχωριστή γεύση και άρωμα που σου μένει – κάτι ανάμεσα σε τραγανό φρεσκοψημένο ψωμί, αμύγδαλο και μια ήπια, γλυκιά βουτυρένια γεύση. Παράλληλα, έχουν στιβαρή υφή και καλό κράτημα για εγγυημένο al dente αποτέλεσμα. Ακόμα και αν σου ξεφύγουν λίγο στο βράσιμο, δεν γίνονται πλαδαρά και ρουφούν τέλεια τη σάλτσα, είτε μιλάμε για ναπολιτέν είτε για σάλτσα κιμά, για καρμπονάρα ή για ό,τι άλλο επιλέξουμε να φτιάξουμε. Ο λόγος για αυτή τους την υπεροχή κρύβεται στην πρώτη ύλη και στον τρόπο που παρασκευάζονται.

Τα ζυμαρικά «Χρυσή Επιλογή» παρασκευάζονται με αυστηρές προδιαγραφές από την εκλεκτότερη πρώτη ύλη. Χρησιμοποιείται το καλύτερο σιτάρι της ελληνικής γης, από επιλεγμένους σιτοβολώνες της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας και μόνο το καλύτερο μέρος του καρπού, η καρδιά του, που δίνει το πιο ποιοτικό σιμιγδάλι.

Η σειρά περιλαμβάνει 9 είδη ζυμαρικών:

  • ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ
  • ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ Νο10
  • ΣΠΑΓΓΕΤΟΝΙ Νο6
  • ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ
  • ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΕ
  • ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ
  • ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ
  • ΣΤΡΙΦΤΟ
  • ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ

 

Τι θα φτιάξουμε με αυτά

Λιγκουίνι με πλευρώτους

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λινγκουίνι (1 πακέτο) και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε και σοτάρουμε 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και 500 γρ. πλευρώτους, κομμένα σε κομμάτια. Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, καλύτερα να τα σοτάρουμε σε δύο δόσεις, για να μην βγάλουν πολλά υγρά, γιατί θέλουμε να ψηθούν και να ροδίσουν τα μανιτάρια, όχι να βράσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σπαγγετίνι ή σπαγγετόνι με αντσούγιες και κάππαρη

Σε μια κατσαρόλα με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά 2 σκελίδες σκόρδο μαζί με λίγο καυτερό μπούκοβο, 6 φιλέτα αντσούγιας, που έχουμε ξεπλύνει από το αλάτι και σκουπίσει καλά με χαρτί, και 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση. Τα ανακατεύουμε στη φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι αντσούγιες και τα ντοματίνια. Παράλληλα, σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά άλλη 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, ανακατεύοντας μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε 1 πακέτο σπαγγετίνι Νο10 ή 1 πακέτο σπαγγετόνι Νο6  σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στην κατσαρόλα με τη σάλτσα αντσούγιας. Προσθέτουμε 2-3 κουτ. σούπας κάππαρη και τη φρυγανιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Εύκολο κριθαράκι με ντομάτα

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 20 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε 4 ψιλοκομμένες ντομάτες, 3 ψιλοκομμένες πιπεριές και 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 8-10 λεπτά, ώσπου να μαραθούν. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το στραγγίζουμε και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τις ντομάτες και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σκορπάμε από πάνω 200 γρ. θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πέννες ριγέ ή ριγκατόνι με σάλτσα ροκφόρ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 130 ml γλυκό κρασί Μοσχάτο και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Προσθέτουμε 130 ml κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 380 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει. Αποσύρουμε. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε 1 πακέτο πέννες ριγέ ή 1 πακέτο ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πλεξούδες ή στριφτό με σάλτσα τόνου

Βράζουμε 1 πακέτο πλεξούδες ή στριφτό σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι γράφει η συσκευασία, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς). Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε 2 σκελίδες σκόρδο σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε 5 ντοματάκια από κονσέρνα, πολτοποιημένα στο μούλτι και λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε 2 κονσέρβες τόνου (στραγγισμένες), 2 κουτ. σούπας κάππαρη και 1 κουτ. γλυκού ρίγανη. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε πιπέρι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Λαζάνια με μελιτζάνες

Καθαρίζουμε 5 μελιτζάνες φλάσκες και τις κόβουμε σε κύβους 1 εκ. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για 30-40 λεπτά, να αποβάλουν τα υγρά τους. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις στύβουμε καλά και τις στεγνώνουμε πολύ καλά με καθαρή πετσέτα. Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ σκεύος και τηγανίζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και 1 σκελίδα σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε 2 λίτρα χυμό ντομάτας, αλατίζουμε και βράζουμε για 15-20 λεπτά, προσθέτοντας στα τελευταία 10 λεπτά 3 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο. Αποσύρουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε 1 κουτάλα σάλτσας στον πυθμένα ενός ορθογώνιου ταψιού 30 x 40 εκ. και στρώνουμε πάνω της μία στρώση λαζάνια, σπάζοντας μερικά σε μικρότερα κομμάτια, αν χρειάζεται, για να χωρέσουν ακριβώς. Απλώνουμε πάνω τους άλλη 1 κουτάλα σάλτσα, σκορπίζουμε κυβάκια μελιτζάνας, λίγο ανθότυρο και λίγο καπνιστό τυρί της αρεσκείας μας, τριμμένο. Συνολικά θα χρειαστούνε 1 κιλό ανθότυρο κι 1 κιλό καπνιστό τυρί. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις, τελειώνοντας με σάλτσα ντομάτας και 4-5 κουτ. σούπας καπνιστό τυρί.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί στην επιφάνεια.

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.melissa.gr/products/chrysi-epilogi/

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών