ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Το καλό φαγητό μάς φέρνει πιο κοντά

Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων μπορεί να γίνει η αφορμή για να έρθουμε όλοι πιο κοντά, να σμίξουμε και να φάμε παρέα ένα γεύμα, που θα μας γεμίσει ενέργεια και ευεξία.

28.03.2023
Φωτογραφίες: Barilla
Το καλό φαγητό μάς φέρνει πιο κοντά

Δύο είναι τα βασικά συστατικά των ζυμαρικών: σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι και νερό. Όσο πιο υψηλή η ποιότητα του σιταριού τόσο πιο ποιοτικό και το σιμιγδάλι. Η εκλεκτή πρώτη ύλη σε συνδυασμό με τις πιο καινοτόμες παραγωγικές διαδικασίες διασφαλίζουν αυτό που ενδιαφέρει τους pasta lovers όλου του κόσμου: ότι τα ζυμαρικά κατά το μαγείρεμα θα διατηρήσουν την «al dente» υφή τους και θα αποδώσουν εξαιρετική γεύση. Όπως γίνεται με τα ζυμαρικά της Barilla. Πράγματι τα Barilla είναι υψηλής ποιότητας ζυμαρικά που παραμένουν «τραγανά» και μετά το μαγείρεμα. Το χρυσαφί χρώμα τους, αλλά και η νοστιμιά τους εξασφαλίζεται, άλλωστε, πολύ πριν βγουν στην αγορά, καθώς υπόκεινται σε συνεχείς ελέγχους ασφάλειας και ποιότητας. Ό,τι καλύτερο γι’ αυτούς που αγαπάμε, δηλαδή, αλλά και για εμάς τους ίδιους…

Εκλεκτό, σκληρό, σιτάρι σημαίνει ποιοτικό σιμιγδάλι και εξαιρετικά ζυμαρικά

Απολαυστική γεύση και al dente υφή σε κάθε μπουκιά

Μια κίνηση αγάπης και φροντίδας για όσους αγαπάμε

Μικροί και μεγάλοι αγαπάμε τα ζυμαρικά και τα λαχταράμε περισσότερο από κάθε άλλο φαγητό. Τα ζυμαρικά είναι το νούμερο ένα φαγητό των παιδιών, και πώς να μην είναι όταν με τόσα διαφορετικά σχήματα και χρώματα γίνονται παιχνίδι, ενώ είναι από τα τρόφιμα που μπαίνουν από τη βρεφική κιόλας ηλικία στη διατροφή τους; Είναι όμως και αγαπημένο φαγητό των μεγάλων, καθώς μάς δίνουν την επιλογή να τα συνδυάζουμε με αμέτρητες σάλτσες και συνταγές. Θα λέγαμε πως είναι σίγουρα η πιο ευέλικτη, η πιο εύκολη και η πιο γρήγορη τροφή στο μαγείρεμα. Άλλωστε, όλοι μας ανεξαιρέτως, όταν πεινάμε και δεν έχουμε κάτι έτοιμο στο ψυγείο μας, βράζουμε μακαρόνια και τα απολαμβάνουμε ακόμα και σκέτα με τυρί. Ή μόνο με τυρί και σκόρδο ή με μια απλή κόκκινη σάλτσα. Είναι το φαγητό που και στην πιο απλή του μορφή μάς κάνει να αισθανόμαστε καλά και μάς χορταίνει χωρίς να μάς βαραίνει.

Σκεφτείτε, όμως, πόσο μεγαλύτερη θα είναι η χαρά κι η ευεξία που παίρνουμε από το φαγητό, όταν τα ζυμαρικά που τρώμε είναι και τα πιο ποιοτικά… Τότε γίνονται πραγματικός θησαυρός στο τραπέζι μας και λειτουργούν ενωτικά για εμάς και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, που συνήθως μάς λείπουν και δεν προλαβαίνουμε να τα χαρούμε όσο θα θέλαμε. Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής μας, οι έννοιες κι οι πληροφορίες που διαχειριζόμαστε καθημερινά μάς απορροφούν και μάς απομακρύνουν και από το πιο αυτονόητο: το να απολαμβάνουμε μαζί με την οικογένειά μας ένα πιάτο φαγητό στο ίδιο τραπέζι. Αξίζει, όμως, να προσπαθήσουμε να βρισκόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε γύρω από το τραπέζι της κουζίνας μας και η Barilla είναι η καλύτερη αφορμή για να το κάνουμε: δίνοντας στους αγαπημένους μας αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό την καλύτερη ποιότητα ζυμαρικών δείχνουμε τη φροντίδα μας και ερχόμαστε πιο κοντά σε μια ισορροπημένη και υγιή διατροφή. Γιατί το καλό φαγητό δεν είναι μόνο χαρά για το σήμερα αλλά είναι κι επιλογή για ένα καλύτερο μέλλον. Και τα ζυμαρικά Barilla είναι μια κίνηση αγάπης, ανταμοιβής και ευγνωμοσύνης γι’ αυτό που είμαστε, για όσα έχουμε και για όσους αγαπάμε.

Η βιωσιμότητα σαν πρακτική -όχι μόνο σαν έννοια- μάς ενδιαφέρει όλους

Το πάθος της Barilla για τα ζυμαρικά διατηρείται αμείωτο από το 1877, όπως και η δέσμευσή της να μετατρέπει κάθε γεύμα σε μοναδική γευστική εμπειρία, χάρη στα υψηλής ποιότητας προϊόντα που καλλιεργούνται με τον πιο δυνατό βιώσιμο τρόπο. Σε κάθε τόπο παραγωγής των ζυμαρικών της, η Barilla συνεργάζεται με ντόπιους αγρότες, ενώ εργάζεται διαρκώς για τη μείωση του αποτυπώματός της στον πλανήτη. Στο πλαίσιο προώθησης βιώσιμων πρακτικών στις εφοδιαστικές της αλυσίδες, η Barilla βελτιώνει συνεχώς την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών παραγωγής και έχει καταφέρει να πετύχει τη μείωση των εκπομπών CO2 και κατανάλωσης νερού. Εκτός όμως από τις συνεχείς βελτιώσεις στη γραμμή παραγωγής, η Barilla αλλάζει, για το καλό του πλανήτη, ακόμα και την εμφάνισή της! Οι νέες συσκευασίες της κλασικής μπλε σειράς ζυμαρικών Barilla προέρχονται από δάση βιώσιμης καλλιέργειας, ενώ xρησιμοποιούν την καλύτερη ποιότητα χαρτιού, κατασκευασμένη από παρθένες ίνες. Έτσι διασφαλίζεται η ύψιστη ποιότητα και ασφάλεια για τους καταναλωτές, καθώς τα ζυμαρικά έρχονται σε άμεση επαφή με τις συσκευασίες. Επιπλέον, τα κουτιά είναι πλήρως ανακυκλώσιμα και αποτελούν κομμάτι μίας κυκλικής οικονομίας. Η υπευθυνότητα της Barilla σε κάθε στάδιο της παραγωγής είναι δεδομένη. Και είναι αυτή τελικά που μας φέρνει όλους πιο κοντά στην ποιότητα και την καλύτερη ζωή. 

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών