Στο ρεπορτάζ του τεύχους 113 του Γαστρονόμου, «Τα φυστίκια της κ.Κυπραίου» και στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας www.gastronomos.gr με τον τίτλο «Φυστίκι Αιγίνης», υπάρχουν δυστυχώς λάθη και παρανοήσεις.

Στον Γαστρονόμο εμφανίζεται η κ. Κυπραίου να λέει: “Ο συνεταιρισμός είναι ο πρώτος που εισάγει φυστίκια από το εξωτερικό”. Η κ. Κυπραίου ουδέποτε είπε ότι ο Συνεταιρισμός Φυστικοπαραγωγών εισάγει φυστίκια από το εξωτερικό. Επί λέξει είπε “ακόμη και εδώ στην Αίγινα υπάρχουν κάποιοι έμποροι που εισάγουν φυστίκια από το εξωτερικό”.

Από τον Συνεταιρισμό Φυστικοπαραγωγών και τον πρόεδρό του κ. Νίκο Σταμπουλή πήραμε μια επιστολή που εξηγεί την πολιτική του συνεταιρισμού και υποστηρίζει την δράση του. Τα βασικά στοιχεία που επισημαίνει είναι τα εξής:

1. Ο Συνεταιρισμός μας παραλαμβάνει, επεξεργάζεται και εμπορεύεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ τα φυστίκια των παραγωγών της Αίγινας οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μέλη του.

2. Όταν πωληθούν τα αποθέματα φυστικιού που έχουμε στους ψυκτικούς μας θαλάμους με αίσθημα ευθύνης διακόπτουμε την πώληση ακόμα και στα μεγάλα Ελληνικά super markets όπως είναι ο Α.Β Βασιλόπουλος, ο Σκλαβενίτης, ο Μαρινόπουλος, τα ελληνικά Duty Free Shops αλλά και στο πρατήριο λιανικής που διαθέτουμε στο λιμάνι της Αίγινας .

3. Ο Συνεταιρισμός προσφέρει πάντα την υψηλότερη τιμή για το προϊόν στον παραγωγό με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της υπερπαραγωγής του 2012 όπου ο Συνεταιρισμός μας πλήρωσε στα μέλη του 7,10 ευρώ το κιλό το ανοικτό φυστικί Αιγίνης ενώ οι έμποροι έδωσαν μέχρι και 4 ευρώ το κιλό αφού σκοπός μας είναι πάντα να στηρίζουμε τον παραγωγό.

4. Για τον ίδιο λόγο ενώ έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από τον Συνεταιρισμό μας για σοβαρές εξαγωγές του φυστικιού της Αίγινας τόσο σε Ευρώπη, Ρωσία και Κίνα που θα ανέβαζαν την τιμή του στην αγορά έχουν εν μέρει αποτύχει μέχρι τώρα, επειδή οι αγοραστές ενθουσιάζονται από την ποιότητα αλλά όταν φτάνουμε στο θέμα της τιμής τότε μας λένε ότι τα άλλα φυστίκια είτε ελληνικά είτε ξένα έχουν χαμηλότερη τιμή από εκείνη που τους ζητούμε, η οποία όμως είναι η ίδια με την τιμή που τα διαθέτουμε στην ελληνική αγορά.

5. Πιστεύουμε ότι η οικονομική διαχείριση του φυστικιού από τον Συνεταιρισμό μας είναι άριστη. Δεν έχουμε κανένα οικονομικό πρόβλημα, δεν είμαστε ζημιογόνοι, δεν χρωστάμε, είμαστε συνεπής με τις φορολογικές μας υποχρεώσεις.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT