ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

25 χρόνια GAIA WINES: Το χρονικό μιας επιτυχημένης οινικής διαδρομής

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην οινοπαραγωγή, όπως αυτή εξελίχθηκε στη δεκαετία του ’80, βλέπουμε να μπαίνουν οι βάσεις από μεγάλες αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις για …

02.12.2019| Updated: 25.06.2021
25 χρόνια GAIA WINES: Το χρονικό μιας επιτυχημένης οινικής διαδρομής

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην οινοπαραγωγή, όπως αυτή εξελίχθηκε στη δεκαετία του ’80, βλέπουμε να μπαίνουν οι βάσεις από μεγάλες αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις για να παραχθούν κρασιά που μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς στο διεθνές στερέωμα. Μία δεκαετία μετά, και συγκεκριμένα το 1994, ξεκινάει την επιχειρηματική της δραστηριότητα η Gaia Wines «ταράζοντας τα νερά» με τον Θαλασσίτη από το μοναδικό Ασύρτικο της Σαντορίνης. Το κρασί ταξιδεύει γρήγορα στην Ν. Υόρκη και παίρνει θέση ανάμεσα στα μεγάλα παγκόσμια brands, στα διάφορα wine bars και restaurants της διεθνούς μεγαλούπολης. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2001, το Κτήμα Γαίας φτιαγμένο από Αγιωργίτικο συμμετέχει στον πλέον έγκυρο διαγωνισμό του Decanter και βραβεύεται με International trophy. Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό κρασί από 100% ελληνική ποικιλία κατακτά αυτή τη σπουδαία διάκριση. Τα βλέμματα των ειδικών επιτέλους αρχίζουν να στρέφονται με ενδιαφέρον προς την κάτω δεξιά άκρη της Ευρώπης.

 

Αυτοί οι 2 σταθμοί ήταν σημαντικοί όχι μόνο για την Gaia Wines αλλά και για την ιστορία της ελληνικής οινοπαραγωγής, γεγονός που την κάνει να αισθάνεται εξαιρετικά υπερήφανη. Εξίσου σημαντική είναι και η συνέχεια, που βρίσκει την εταιρία με 18 ετικέτες κρασιού και 1 παλαιωμένο ξίδι 5 ετών από Ασύρτικο, που εξάγονται σε 25 χώρες, 160 διεθνείς βραβεύσεις καθώς και 100 στρέμματα στην Νεμέα και σχεδόν άλλα τόσα στη Σαντορίνη, που είναι η επένδυσή της στο μέλλον. Ταυτόχρονα μαζί με την νέα γενιά που έρχεται σύντομα, νέα προϊόντα από ξεχασμένες ελληνικές ποικιλίες ετοιμάζονται με γνώση αλλά και με ανατρεπτική διάθεση. Σε αυτή την δημιουργική πορεία των 25 χρόνων η Gaia Wines κράτησε αναλλοίωτο το όραμα και τις προτεραιότητες που είχε όταν ξεκίνησε: Να κατακτήσει η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές τη θέση που της αξίζει, οι αμπελουργικές περιοχές Νεμέα & Σαντορίνη να καταγραφούν ως κορυφαία προέλευση για τις αντίστοιχες ποικιλίες, και τέλος η ίδια η εταιρία να πάρει τη διάκριση που αναλογεί στις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και στο πάθος της για την οινοποιία και τις ελληνικές ποικιλίες.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα gaiawines.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών