ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

30 χρονιές, Μέγας Οίνος

Το 2020 είναι χρονιά που θα τη θυμόμαστε έτσι κι αλλιώς για πολλά χρόνια. Μια χρονιά που το Κτήμα Σκούρα κυκλοφορεί την 30η εσοδεία ενός μεγάλου κρασιού.

08.12.2020| Updated: 25.06.2021
30 χρονιές, Μέγας Οίνος

Το 1986 έγινε η πρώτη του κυκλοφορία και ήταν το πρώτο ελληνικό κρασί που ταίριαξε μια ελληνική με μια διεθνή ποικιλία, το Αγιωργίτικο με το Cabernet Sauvignon. Διακρίσεις και βραβεύσεις ατελείωτες και παγκόσμιες, με το πρώτο βραβείο να έρχεται από την Αμερική όπου και αποτέλεσε αφορμή για το ξεκίνημα των εξαγωγών. Ένα κρασί game-changer όχι μόνο για τη πορεία του οινοποιείου αλλά και για την πορεία του ελληνικού κρασιού διεθνώς.
Από τότε που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα έχει συντροφεύσει πολλά οικογενειακά τραπέζια στις μεγάλες τους στιγμές, έχει γίνει πρέσβης του επώνυμου ελληνικού κρασιού αφού συχνά συνοδεύει δείπνα του ελληνικού κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης καθώς σταθερά και με συνέπεια αναδεικνύει τη δυναμικότητα του ελληνικού terroir. Μιλούμε πια, για ένα κρασί που φίλοι και γνωστοί το αποκαλούν ως το εθνικό μας κρασί.
Ο Μέγας Οίνος κρύβει μέσα του μια μακράς διάρκειας δυνατότητα παλαίωσης κι αυτό έχει και απαιτήσεις όπως καθετί ωραίο εξάλλου. Οπλισθείτε κατάλληλα λοιπόν, γιατί ο Μέγας Οίνος θέλει χρόνο, θέλει υπομονή, είναι προϊόν μνήμης βλέπετε· σφραγίζει τη στιγμή, τον προσωπικό λόγο και τη χρονιά, προβάλλει το μέλλον αλλά και ξεδιπλώνει τη χρονιά του παρελθόντος που με το πέρασμα των χρόνων όλα σμιλεύονται και αποκτούν νόημα. Αυτό το νόημα που δεν έχει μέτρο σύγκρισης είναι το λεγόμενο βιωματικό, αξίζει που το ζεις και τίποτε παραπάνω.

 

Κανείς δε φανταζόταν τι μπορεί να περικλείει μια φιάλη ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ· τώρα πια με βεβαιότητα σας προτρέπουμε να διασώσετε τη δική σας μεγάλη στιγμή και μοναδική χρονιά και να την κάνετε να διαρκέσει στο χρόνο. Ίσως μοιάζει ακατόρθωτο αλλά είναι συγκλονιστικό. Κλείνοντας, πρόκειται για ένα κρασί που δεν ονομάστηκε τυχαία Μέγας Οίνος, είναι η ναυαρχίδα του Κτήματος Σκούρα που περικλείει και όλη την φιλοσοφία του, από την αρχή ως το τέλος (μιας και πρώτο κρασί για το Κτήμα Σκούρα). Στην πρόταση μας να γευθείτε το Κτήμα Σκούρα, ο Μέγας Οίνος θα ήταν η απάντηση. Το πόρισμα τη δοκιμής θα ήταν τούτο. Επαναστατικό κρασί ο Μέγας Οίνος μα και ρωμαλέο. Ρωμαλέο να αντιστέκεται κάνεις στις όποιες συνθήκες και να παραμένει αγέρωχος στο πέρασμα των χρόνων.

Μάλιστα, σε μια εποχή όπου εφήμερα προϊόντα κυκλοφορούν πολλά, εκείνα που στέκονται εμβληματικά με υπεροχή και σταθερή αξία συνθέτουν αυτό που λέμε old-time -classic· τέτοια και η φιλοσοφία του Κτήματος Σκούρα. Συνέπεια, σταθερότητα, φινέτσα!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών