ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

4ος Διαγωνισμός Κρεοπωλών

Η Δημιουργικότητα, η φαντασία, το μεράκι και το ταλέντο είναι τα χαρακτηριστικά του 4 ου  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κρεοπωλών Ελλάδος “Black Box”, που έγινε θεσμός και …

02.03.2017| Updated: 25.06.2021
4ος Διαγωνισμός Κρεοπωλών

Η Δημιουργικότητα, η φαντασία, το μεράκι και το ταλέντο είναι τα χαρακτηριστικά του 4 ου  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κρεοπωλών Ελλάδος “Black Box”, που έγινε θεσμός και θα διεξαχθεί ενώπιον του εκθεσιακού κοινού της 26 ης  DETROP 2017.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης DETROP και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο MEATROPOLIS AREA, περίπτερο 12 στις 12μμ, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ – HELEXPO υπό την αιγίδα της ΠΟΚΚ.

Ο 4 ος Διαγωνισμός Κρεοπωλών Ελλάδος είναι γεγονός !

Το σωματείο Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης αλλά και των υπολοίπων νομών στηρίζουν και ενισχύουν αυτόν τον θεσμό συμμετέχοντας στο διαγωνισμό με ταλαντούχα μέλη τους απ’ όλη την Ελλάδα. Οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!

Οι πρώτοι 20 τυχεροί έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη του κλάδου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Στο τέλος του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν κρεατοπαρασκευάσματα έτοιμα προς χρήση! Το μόνο που έχουν να κάνουν οι καταναλωτές, είναι να ακολουθήσουν τις οδηγίες μαγειρέματος.

Οι σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις, μας οδηγούν ακριβώς σε αυτό το δρόμο της ποιότητας και της ευκολίας, καθώς οι καταναλωτής δεν έχει το χρόνο και τις γνώσεις να ετοιμάσει κάτι τέτοιο μόνος του. Ο κρεοπώλης διαλέγει τα κατάλληλα κομμάτια κρέατος, τις κατάλληλες μαρινάδες, μπαχαρικά και άλλα υλικά και δημιουργεί νόστιμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Κύριο ρόλο παίζουν, η γνώση, η δημιουργικότητα και η φαντασία του κρεοπώλη τα οποία και θα αναδειχθούν μέσα από το διαγωνισμό.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα παρουσιάσει 2 δημιουργίες από 2 διαφορετικά είδη κρέατος, που θα του δοθούν λίγο πριν την έναρξη του διαγωνισμού “Black Box”.

Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι:

• Η δημιουργικότητα και η φαντασία • Η οικονομική διαχείριση του κρέατος

• Η λαχταριστή εικόνα του κρεατοσκευάσματος και η αγοραστική του δύναμη

• Ο βαθμός δυσκολίας του παρασκευάσματος

Η ψηφοφορία

Οι καταναλωτές – επισκέπτες της DETROP θα έχουν την ευκαιρία, παρακολουθώντας τον διαγωνισμό, να μάθουν πολλά πράγματα για την σωστή επεξεργασία του κρέατος. Άλλωστε θα συμμετέχουν, καθώς τα αποτελέσματα  καθορίζονται  κατά 70% από 6μελή κριτική επιτροπή και 30% από το κοινό που θα παρακολουθήσει και θα ψηφίσει στο τέλος του διαγωνισμού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών