ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ammonite: Το νέο Ασύρτικο της Gaia Wines

Το νέο Ασύρτικο της GAIA WINES που συμπυκνώνει 30 χρόνια εμπειρίας.

11.04.2022
Ammonite: Το νέο Ασύρτικο της Gaia Wines

Η νέα δημιουργία της Gaia Wines, έρχεται να επανα-συστήσει τα χαρίσματα του Ασύρτικου αλλά και να αποκαλύψει την ικανότητα παλαίωσης του στον χρόνο. AMMONITE, ένα κρασί με μοναδική προέλευση αλλά και μοναδική διαδικασία ωρίμανσης, που χαρίζει στη διάσημη ποικιλία λευκού της Σαντορίνης τη συμπεριφορά ερυθρών οίνων.

Δημιουργημένο εξ’ ολοκλήρου από τον τρύγο ενός σπάνιου αιωνόβιου αμπελώνα του νησιού, συνδυάζει ιδανικά την τεχνογνωσία και την τόλμη της GAIA WINES. Έχοντας ωριμάσει πάνω από 15 μήνες με τις βιολογικές του λάσπες, με τακτική φροντίδα από τα έμπειρα χέρια των οινοποιών, και σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα κρασιού που έχει μείνει για μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, προσφέρει ένα συναρπαστικό προφίλ: Μεγάλη δομή, εντυπωσιακό γευστικό μήκος, πολυπλοκότητα, ένα Ασύρτικο που με τις κατάλληλες συνθήκες συντήρησης μπορεί να συνεχίζει να βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το έμβλημα της εταιρείας, τον αμμωνίτη, ένα απολίθωμα θαλάσσιου οργανισμού, και το ανάγλυφο εικαστικό στην ετικέτα, η μαθηματική ακολουθία Fibonacci, αποτυπώνει τη γεωμετρική του αρμονία. “Ammonite”, ή αλλιώς η σπάνια περίπτωση ενός λευκού που αντέχει να σταθεί ιδανικά δίπλα σε αναρίθμητα πιάτα, από οστρακοειδή και ψάρι έως κόκκινο κρέας και δημιουργίες με πλούσιες σάλτσες, και να διεκδικήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις στην κάβα αλλά και την προτίμησή σας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών