ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Barilla Pasta World Championship 2019

Ξένη Δημοσίευση

24.09.2019| Updated: 25.06.2021
Barilla Pasta World Championship 2019

Barilla Pasta World Championship 2019: Η αντίστροφη μέτρηση για το “Art of Pasta”… άρχισε.

Λάβετε Θέσεις!

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που ετοιμάζονται πυρετωδώς εν όψη του 8ου διεθνή μαγειρικού διαγωνισμού Pasta World Championship της Barilla, που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 11 Οκτωβρίου 2019, με σκοπό να αναδείξει τον επόμενο Master of Pasta. 14 chefs από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν από την πατρίδα τους, ενώ τα πέντε μέλη της κριτικής επιτροπής προετοιμάζονται για να δοκιμάσουν και να κρίνουν τα υψηλού επιπέδου πιάτα που θα δημιουργηθούν κατά την διάρκεια αυτής της διοργάνωσης.

Όλοι τους έχουν ένα κοινό σημείο συνάντησης: το Παρίσι, ένα σύμβολο Τέχνης σε όλο τον κόσμο, στο χώρο του Pavillon Cambon, την ιδανική τοποθεσία για να φιλοξενήσει την διοργάνωση του 2019: The Art of Pasta καθώς και την 50ή επέτειο της παρουσίας της Barilla στη Γαλλία.

A vos pâtes, prêts, feu, cuisinez!

Ένας διαγωνισμός που αναμένεται να είναι εντυπωσιακός και συναρπαστικός

Σε αυτόν το διαγωνισμό, δεκατέσσερις νεαροί chefs, κάτω των 35 ετών, θα διαγωνιστούν σε 3 γευστικές δοκιμασίες. Κάθε δοκιμασία θα περιλαμβάνει γευστικές διαμάχες μεταξύ δύο chefs, όπου κατά τη διεξαγωγή τους, κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής θα τους βαθμολογεί με συγκεκριμένη αριθμητική κλίμακα. Ανάλογα με την αξιολόγηση τους κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, τοποθετείται μία μικρή σημαία στον πάγκο του chef που προηγείται. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα έχει στην κατοχή του τον μεγαλύτερο αριθμό σημαιών κατά την ολοκλήρωση της δοκιμασίας. Οι γευστικές προκλήσεις αποσκοπούν στο να αναδείξουν τις μαγειρικές τους επιδόσεις και να αποκαλύψουν την Τέχνη τους για τα Ζυμαρικά στον απαιτούμενο χρόνο.

Ο Stéphane Rotenberg, ο διάσημος παρουσιαστής σόου μαγειρικής της γαλλικής τηλεόρασης, θα έχει το ρόλο του Master Οικοδεσπότη της Τελετής: εξοικειωμένος με αντίστοιχους διαγωνισμούς είναι ιδιαίτερα ικανός να παρουσιάσει και να υποστηρίξει τους υποψηφίους, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα τους κανόνες του διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι chefs δεν θα είναι μόνοι τους σε όλη αυτή τη γευστική δοκιμασία, αφού ο Lorenzo Cogo, ο γνωστός Ιταλός chef φημισμένος για το έμφυτο ταλέντο του και τη λεπτομέρεια που αποτυπώνονται στα πιάτα του, θα φέρει το ρόλο του Master Οικοδεσπότη της Γαστρονομίας. Είναι σίγουρο ότι δεν θα διστάσει να τους πιέσει ώστε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Τα τρία βήματα για την ανάδειξη του επόμενου Master of Pasta θα είναι τα εξής:

ΗΜΕΡΑ 1η (απόγευμα)

The Masterpiece:

Οι δεκατέσσερις διαγωνιζόμενοι chefs θα πρέπει αρχικά να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή τις ύψιστες δημιουργικές και τεχνικές γαστρονομικές τους ικανότητες μέσα από τη δημιουργία και την παρουσίαση της δικής τους συνταγής με ζυμαρικά, η οποία αποτελεί και την έκφραση των δικών τους συναισθημάτων για ένα «Bello, Buono, Fa bene» πιάτο: όμορφο για τα μάτια, γευστικό για τον ουρανίσκο και καλό για την ψυχή.

ΗΜΕΡΑ 2η – (πρωί & απόγευμα)

The White Canvas:

Οι οκτώ chefs, που προκρίθηκαν, θα κληθούν να αποδείξουν το ταλέντο τους υιοθετώντας μια νέα γαστρονομική προοπτική: χρησιμοποιώντας τις σειρές ζυμαρικών Better-For-You, θα δημιουργήσουν μια συνταγή η οποία θα είναι ικανή να συνδυάσει την έννοια της δημιουργικότητας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του ευ ζην. Θα κληθούν να εμπνευστούν και να επιδείξουν τις απεριόριστες δημιουργικές και τεχνικές τους δεξιότητες, συνθέτοντας την καλύτερη συνταγή με ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχουν προκαθοριστεί από τους chefs της Barilla.

Έπειτα από αυτή τη δοκιμασία, μόνο 4 υποψήφιοι θα έχουν το δικαίωμα να διαγωνιστούν στο Grand Finale:

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας αυτής φάσης, οι φιναλίστ θα κληθούν να εφαρμόσουν τις καλύτερες μαγειρικές τους δεξιότητες για να βελτιώσουν τη σπεσιαλιτέ τους, με στόχο να αγγίξει την τελειότητα. Ακολουθώντας τις υποδείξεις των κριτών, θα προσθέσουν την δική τους πινελιά η οποία και θα τελειοποιήσει την αρχική τους συνταγή. Στο τέλος, οι κριτές θα ορίσουν έναν και μόνο Chef, τον 8ο Master of Pasta.

Μία βραβευμένη επιτροπή

Η Barilla επέλεξε για τη σύσταση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής, προσωπικότητες μέσα από το χώρο της γαστρονομίας και του lifestyle, για να κρίνουν τους διαγωνιζόμενους chefs. Αυτοί οι ταλαντούχοι επαγγελματίες – όλοι αναγνωρισμένοι στον τομέα τους – θα αξιολογήσουν την ικανότητα των υποψηφίων να μετατρέψουν κάτι τόσο απλό και απαραίτητο όσο τα ζυμαρικά σε ένα γευστικό αριστούργημα.

Οι φημισμένοι Ιταλοί chefs, ο Davide Oldani και ο Simone Zanoni, καθώς και η Γαλλίδα chef, Amandine Chaignot θα επικεντρωθούν στις μαγειρικές δεξιότητες των διαγωνιζόμενων chefs χρησιμοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις τους για να τους κρίνουν. Επιπλέον, θα παράσχουν στους υποψηφίους πολύτιμες συμβουλές για να τους βοηθήσουν να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό και να αναδείξουν τα πιάτα τους.

Οι Paola Navone και Ashley Alexander θα χρησιμοποιήσουν την υψηλού επιπέδου αισθητική τους αντίληψη για να αξιολογήσουν τα πιάτα ζυμαρικών των διαγωνιζόμενων. Αυτός ο συνδυασμός απόψεων πρόκειται να φέρει εκπλήξεις στο διαγωνισμό. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο τέλος της δεύτερης ημέρας και ο θρίαμβός του θα διαρκέσει για ένα χρόνο μέχρι και τον επόμενο διαγωνισμό το 2020.

Ανάμεσα σε κάθε γύρο, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, να γευτούν και να μιλήσουν με τους διαγωνιζόμενους chefs. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο μεταμορφωμένο χώρο του Pavillon Cambon σε μια ‘Εκθεση Τέχνης’, ή εναλλακτικά να παρακολουθήσουν ζωντανές παραστάσεις.

14 διαγωνιζόμενοι chefs ανυπομονούν να μαγειρέψουν για το ‘στέμμα’

Φέτος, δεκατέσσερις διαγωνιζόμενοι chefs από όλο τον κόσμο (Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) είναι έτοιμοι να μαγειρέψουν για τον τίτλο του Master of Pasta. Έχοντας μεταπηδήσει στο τελευταίο στάδιο της τελειοποίησης της προσωπικής τους συνταγής, δεν βρίσκουν την ώρα για το μεγάλο αυτό γεγονός.

Την Ελλάδα θα κληθεί να εκπροσωπήσει ο Νίκος Μπίλλης, ο οποίος προτού γίνει ο chef δύο πολύ γνωστών εστιατορίων της χώρας, του Etrusco στην Κέρκυρα και του Botrini’s* στην Αθήνα, ανέπτυξε τις εκλεπτυσμένες μαγειρικές του ικανότητες σε πολυβραβευμένα εστιατόρια στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το Pasta World Championship, φέτος συνεργάζεται με το Parabere Forum, μία ανεξάρτητη διεθνή και μη κερδοσκοπική πλατφόρμα για την ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο της εστίασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Pasta World Championship 2019 της Barilla, την πλήρη λίστα των διαγωνιζομένων chefs και τα βιογραφικά τους, καθώς και για το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.pastaworldchampionship.com

Αν θέλετε να απολαύσετε ακόμα περισσότερο τον κόσμο των ζυμαρικών, ακολουθήστε στο Instagram το @barillagr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT