ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Χειροποίητο πεϊνιρλί με live ψήσιμο

Το καλό street food είναι μία τάση που έχει έρθει για να μείνει στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας με πολλά εγχειρήματα να έχουν αναβαθμίσει την έννοια του γρήγορου φαγητού.

14.02.2018| Updated: 25.06.2021
Χειροποίητο πεϊνιρλί με live ψήσιμο

Το καλό street food είναι μία τάση που έχει έρθει για να μείνει στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας με πολλά εγχειρήματα να έχουν αναβαθμίσει την έννοια του γρήγορου φαγητού.  

Το smak. φέρνει στο κέντρο της Αθήνας -στον πεζόδρομο της Ρόμβης- ένα αλλιώτικο πεϊνιρλί. Με ζύμη αργής ωρίμανσης, τα χειροποίητα πεϊνιρλί του smak. ετοιμάζονται κατά παραγγελία, φουρνίζονται εκείνη τη στιγμή και το ψήσιμο τους ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά! Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια ιδιαίτερα αρωματική και γευστική ζύμη.  

Η ιδέα ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια όταν ο Μηνάς Καϊκτζόγλου, ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες, λάτρης της ιταλικής πίτσας, άρχισε να εντρυφεί στα μυστικά της ναπολετάνικης σχολής. Μετά από χρόνια έρευνας και πειραματισμών κατάφερε να πετύχει την αρωματική ζύμη που μπορεί να βρει κανείς στο smak. Η απόφαση του να πραγματοποιήσει μια ριζική αλλαγή στη ζωή του, αφήνοντας την καριέρα του στα χρηματοοικονομικά και ανοίγοντας το εν λόγω κατάστημα βρήκε τον Άκη Χαρετίδη – τον έταιρο ιδιοκτήτη και φίλο του – ένθερμο υποστηρικτή και μαζί σκέφτηκαν να παντρέψουν τις τεχνικές της ιταλικής πίτσας με το παραδοσιακό πεϊνιρλί, ευρέως διαδεδομένο και αγαπημένο στη Βόρεια Ελλάδα, από όπου και κατάγονται.  

Το ταξίδι έφερε την παρέα στον πεζόδρομο της Ρόμβης. Το κατάστημα τους στήθηκε με πολύ μεράκι, φέρνοντας στο επίκεντρο το παρασκευαστήριο όπου οι πελάτες μπορούν να δουν την πλήρη προετοιμασία του πεϊνιρλί (από το άνοιγμα της ζύμης μέχρι και το ψήσιμο). Τον χώρο πελατών συμπληρώνει ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι το οποίο έχει στόχο να φέρει κοντά τους επισκέπτες του smak. και να τους κάνει μια μεγάλη παρέα. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού η γύψινη γυναικεία μορφή σε έναν από τους τοίχους του, που προσελκύει ακόμη και τα βλέμματα των περαστικών.  

Τον εντυπωσιακό χώρο και την εύγευστη ζύμη έρχεται να συμπληρώσει το πρωτότυπο μενού του smak. Σ’ αυτό μπορεί κανείς να βρει πεϊνιρλί που ικανοποιούν τους λάτρεις του κρέατος όπως το πεϊνιρλί με τον κιμά και αυτό με το παραδοσιακό σουτζούκι χωρίς όμως να λείπουν vegetarian λιχουδιές, όπως το μεσογειακό πεϊνιρλί, με τοματίνια, ελιές και τσαλαφούτι. Οι επιλογές των επισκεπτών του smak. δεν σταματούν εκεί καθώς το μενού συμπληρώνουν τα γλυκά πεϊνιρλί, με χαρακτηριστικό αυτό που συνδυάζει ανθότυρο, μέλι και πορτοκάλι και εκπλήσσει ευχάριστα όσους το δοκιμάζουν. Η ομάδα του smak. με πολλή διάθεση δεν σταματά ποτέ να εμπλουτίζει το μενού, δημιουργώντας καινούριες γεύσεις με επιρροές και υλικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το γευστικό ταξίδι στο smak. αποτελείται από πολύ ποιοτικά υλικά που έχουν επιλεγεί με πολλή προσοχή από τους καλύτερους παραγωγούς της χώρας.


Smak, Ρόμβης 21, Αθήνας. Τηλ: 2114097046

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών