ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Dans le monde with Herve This

Μια συναρπαστική διάλεξη, το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα και δύο cocktails που θα μείνουν στην ιστορία, σηματοδότησαν την επίσκεψη του Hervé This στην Αθήνα, καλεσμένος του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

03.04.2018| Updated: 25.06.2021
Dans le monde with Herve This

Μια συναρπαστική διάλεξη, το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα και δύο cocktails που θα μείνουν στην ιστορία, σηματοδότησαν την επίσκεψη του Hervé This στην Αθήνα, καλεσμένος του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Hervé This, το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε διοργάνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Με θέμα «Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον», ο διεθνούς φήμης φυσικοχημικός και δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας, παρουσίασε την κουζίνα «note à note», μια καινοτόμο επιστημονική ιδέα με γαστρονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της dans LE MONDE μια πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, με καλεσμένους διακεκριμένες προσωπικότητες με διεθνή εμβέλεια και επιδραστικό ρόλο στις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, της ζαχαροπλαστικής και του τουρισμού. Στόχος της νέας δράσης είναι η διαρκής γνώση και η άμεση επαφή των φοιτητών με τις διεθνείς εξελίξεις.

«Έχοντας ενεργή συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς και έχοντας αναπτύξει δυναμικές διασυνδέσεις με σχολές σε διεθνές επίπεδο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Κόσμος του Τουρισμού απαιτεί διαρκή ενημέρωση σχετικά με τις κατακτήσεις της επιστήμης στους τομείς της τεχνολογίας, επικοινωνίας, γαστρονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος» επισημαίνει ο κ. Νίκος Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων & Οικονομικών, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με περισσότερους από 500 προσκεκλημένους, ο Hervé This μίλησε για τη μαγειρική ως αγάπη-τέχνη- τεχνική, τις εφαρμογές της Μοριακής Γαστρονομίας και τη μοριακή κουζίνα, παρουσίασε τα επιμέρους στοιχεία του ελληνικού πιάτου, προχώρησε στη λειτουργική ανάλυση στοιχείων και παρουσίαση όρων «γεύσης», καταλήγοντας στην επεξήγηση και τις εφαρμογές της κουζίνας note à note.

«Η μαγειρική είναι αγάπη, τέχνη και τεχνική. Δημιουργώντας και προσφέροντας φαγητό, λες σ’ αγαπώ», εξήγησε ο Hervé This παροτρύνοντας τους νέους chef να εκφράζουν αυτό που έχουν στην καρδιά τους».

«Οι φυσικοί πόροι δεν επαρκούν για να θρέψουν τα 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους που θα κατοικούν στη Γη το 2050. Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο Hervé This προβάλλοντας την κουζίνα note à note ως την απάντηση στο πρόβλημα της εξάντλησης των φυσικών πόρων του πλανήτη στο μέλλον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επαγγελματίες από τον χώρο της γαστρονομίας & της εστίασης, χημικοί και τροφογνώστες, φοιτητές και απόφοιτοι της σχολής και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Χορηγός επικοινωνίας, Γαστρονόμος | Διοργάνωση, Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών