ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διεθνές βραβείο Red Dot Design για τα φλιτζάνια και την κούπα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ

Μία ακόμη, διεθνή αυτή τη φορά, διάκριση απέσπασε η ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ στα φετινά Red Dot Design Awards, που αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς design παγκοσμίως με πάνω από 60 χρόνια ιστορίας.

26.06.2023
Διεθνές βραβείο Red Dot Design για τα φλιτζάνια και την κούπα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ

Κάθε χρόνο, ειδικοί και επιστήμονες διεθνούς κύρους που απαρτίζουν την πολυμελή κριτική επιτροπή των βραβείων Red Dot Design καλούνται να αναδείξουν τους τελικούς νικητές ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Εξετάζουν τα υποψήφια προϊόντα έχοντας ως βασικά κριτήρια – μεταξύ άλλων – τον βαθμό καινοτομίας, την εργονομία, τη λειτουργικότητα, το συμβολικό και συναισθηματικό περιεχόμενό τους, την αισθητική αλλά και την εμφανή τους ποιότητα.

Διαθέτοντας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, τα φλιτζάνια και η κούπα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να συγκρατούν το κατακάθι του ελληνικού καφέ, κέρδισαν το βραβείο στην κατηγορία Product Design.   

Στη λαμπερή βραδιά της βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Έσσεν της Γερμανίας, η ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ αξιοποίησε την ευκαιρία να σταθεί δίπλα σε πολύ σημαντικές παγκόσμιες μάρκες και να προβάλει διεθνώς την αισθητική και την καινοτομία των προϊόντων της.

Ο Άνθιμος Δημητριάδης, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών RESOUL, μέρος του οποίου αποτελεί η ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, δήλωσε: «Το 2023,  για τον Όμιλο της RESOUL και ειδικότερα για το brand “ήρωα” μας, το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, που φέτος έγινε 20 ετών, είναι χρονιά καταξίωσης, περηφάνιας και αναγνώρισης της σκληρής δουλειάς, του οράματος και των αξιών μας. Πριν από λίγους μήνες, είχαμε την ανάδειξη από τους Έλληνες καταναλωτές της Εστίας Ελ Γκρέκο Master ως “Προϊόν της Χρονιάς 2023” στην κατηγορία της και σήμερα είχαμε τη διεθνή αναγνώριση της σχεδιαστικής μας φιλοσοφίας με ένα από τα πιο σημαντικά Βραβεία Σχεδιασμού που απονέμεται πάνω από 60 χρόνια, το Red Dot Design Award».

Σχολιάζοντας τη σημασία της διάκρισης για την πορεία του brand, ο Άνθιμος Δημητριάδης συμπλήρωσε: «Εγώ και η ομάδα μου, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη νέα διάκριση που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και επιβραβεύει τη δέσμευσή μας να επενδύουμε σταθερά στο υψηλό design, τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα  των προϊόντων μας. Πιστεύω πως αυτά τα βραβεία είναι μόνο η αρχή, ένα “βάθρο/stepping stone” στο οποίο θα στηριχθούμε για να φέρουμε τον ελληνικό καφέ στον 21ο αιώνα αναβαθμίζοντας συνολικά την εμπειρία απόλαυσής του με καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο».

Στο Designers’ Night των Red Dot Awards 2023, εκτός από τον Πρόεδρο της RESOUL, παρευρέθηκε ο Kim Katinis, Industrial Designer & Project Manager της RESOUL, καθώς και ο Alex Didaskalou (Ingenno Design), σχεδιαστής των φλιτζανιών ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών