ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κτήμα Γαίας και Γαία S

Η έννοια «Μεγάλο Κόκκινο» όπως εκφράζεται στα δυο Αγιωργίτικα της GAIA Wines.

15.11.2023
Κτήμα Γαίας και Γαία S

ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ και ΓΑΙΑ S: Δύο ξεχωριστά κόκκινα της GAIA Wines, που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική του Αγιωργίτικου αλλά και τις προεκτάσεις που μπορεί να αποκτήσει, χάρη στη γνώση και την τόλμη.
Το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ, το πολυβραβευμένο και διεθνώς καταξιωμένο Αγιωργίτικο, χάρη στην ιδιαίτερη οινοποίηση του, με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση και ωρίμανση για τουλάχιστον 20 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες κόκκινου κρασιού. Βαθιά ερυθροϊώδη απόχρωση, καθαρά και έντονα αρώματα, συνιστώσες φρούτου, ξύλου, βανίλιας και γαρύφαλλου συνθέτουν έναν ασυνήθιστο γευστικό καμβά με διάρκεια και όγκο.

Απέναντι στη σταθερή αυτή «αξία» στέκεται επάξια το ΓΑΙΑ S. To κρασί που συνδυάζει τολμηρά τα χαρίσματα της πελοποννησιακής ποικιλίας με το γαλλικό Syrah. Παλαιωμένο και αυτό, για 12 μήνες, σε βαρέλια από τα δάση της Γαλλίας, εμφιαλώνεται χωρίς άλλη κατεργασία και ωριμάζει για 5 μήνες ακόμα, πριν διατεθεί στο εμπόριο. Το αποτέλεσμα, ένας διαφορετικός ερυθρός οίνος της ίδιας ποικιλίας, με στιβαρή, πληθωρική και γενναιόδωρη δομή αλλά και δυναμική παλαίωσης δεκαετίας.

ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ και ΓΑΙΑ S, δυο επιλογές που μαρτυρούν την ικανότητα του Αγιωργίτικου να εκπλήττει ευχάριστα, αλλά, πάνω από όλα, δυο ετικέτες που μπορούν με το συναρπαστικό τους γευστικό κόσμο να κατακτήσουν ακόμα και τον πλέον απαιτητικό οινόφιλο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών