ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Local Gourmet Festival 26 έως 31 Ιουλίου

Στο Noble Gourmet Restaurant του Elysium Resort & Spa στη Ρόδο συναντιούνται 4 από τους σημαντικότερους σεφ της ελληνικής κουζίνας.

13.07.2018| Updated: 25.06.2021
Local Gourmet Festival 26 έως 31 Ιουλίου

Στο Noble Gourmet Restaurant του Elysium Resort & Spa στη Ρόδο συναντιούνται 4 από τους σημαντικότερους σεφ της ελληνικής κουζίνας.

Για πρώτη φορά, το Νoble Gourmet διοργανώνει στη Ρόδο από 26 έως 31 Ιουλίου το Local Gourmet Festival με προσκεκλημένους τέσσερις από τους σημαντικότερους chef της Ελληνικής κουζίνας. Σκοπός του festival είναι η ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στα πιάτα του κάθε μενού θα προέρχονται αποκλειστικά από την τοπική αγορά των τιμώμενων περιοχών, με στόχο την προώθηση μικρών παραγωγών και την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Το festival ξεκινάει στις 26 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Τις επόμενες ημέρες, 4 από τους σημαντικότερους chef της Ελληνικής κουζίνας θα συνεργαστούν με την γαστρονομική ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Σταμάτη Μισομικέ (Head chef του Noble Gourmet) και Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την ροδίτικη γαστρονομία. Κάθε βράδι, οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4-hands dinner, με τρία πιάτα να προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο, και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη θα συναντήσει τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του chef – ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC Αλέξανδρου Τσιoτίνη.
  • Το Σάββατο 28 Ιουλίου ο chef Γιώργος Στυλιανουδάκης από το εστιατόριο Kenshō, θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης.
  • Στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Botrini’s και το Etruscο της Κέρκυρας, μαγειρεύει συνταγές από το Ιόνιο.
  • Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από τα Treehouse και Bubo Fine Dining Restaurant στη Χαλκιδική, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία.

To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου με εκδήλωση γευσιγνωσίας που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης “Be a local” του προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Στην εκδήλωση θα προσφέρεθεί μενού γευσιγνωσίας 12 ροδίτικων πιάτων που θα δημιουργήσει η ομάδα των chef του Noble.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, στο www.localgourmetfestival.com ή να επικοινωνήσουν με το 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα).

Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις – συνεργάτες του εστιατορίου Noble Gourmet και του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας: Caterplus, Kozas Food Services, Nelios Web Services, Κ. Χριστοδουλίδης, Afric Γενική Εμπορική, Θαλασσινός Κήπος & Kamiros Fish, ΕΛΕΤΡΟ, Harry Zampetoulas Photography, S.Pellegrino, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, 4Chef, και Ο-life.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT