ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μαγικό Βουνό Λευκό 2016

Η Nico Lazaridi κυκλοφόρησε πρόσφατα την νέα εσοδεία 2016 του «ΜΑΓΙΚΟΥ ΒΟΥΝΟΥ»

29.06.2017| Updated: 25.06.2021
Μαγικό Βουνό Λευκό 2016

Η Nico Lazaridi κυκλοφόρησε πρόσφατα την νέα εσοδεία 2016 του «ΜΑΓΙΚΟΥ ΒΟΥΝΟΥ», Λευκού Ξηρού Οίνου, ΠΓΕ Αγοράς! To icon wine που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Δραμινό Οινοποιείο, συνώνυμο της ποιότητας και της φινέτσας που το διακρίνει.

Κλασσικό και την ίδια στιγμή πρωτοποριακό, είναι προϊόν ενός εξαιρετικού τρύγου, που δικαίωσε απόλυτα τις προσδοκίες μας, αναδεικνύοντας ιδανικά τόσο τα φρουτώδη αρώματα, όσο και την γευστική πολυπλοκότητα στην οποία στοχεύαμε. Όπως όλοι οι premium οίνοι της Nico Lazaridi, το νέο Μαγικό Βουνό παράγεται σε αμπελοτόπια που ανήκουν στην Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγοράς. Πρόκειται για αμπελώνες, που η εταιρεία αναβάθμιζε για χρόνια, με σκοπό να διαφοροποιηθεί ποιοτικά από την υπόλοιπη περιοχή της Δράμας, η οποία καλύπτει γεωγραφικά ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών εκτάσεων, με πολλές ποικιλίες και διαφορετικά terroir. Έτσι, το οινοποιείο, παρόλο που είχε τον απόλυτο έλεγχο της πρώτης ύλης, καταφέρνει να συγκεκριμενοποιήσει με ακρίβεια τους αμπελώνες με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ποιότητα του κρασιού, έχοντας πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, το λευκό Μαγικό Βουνό παράγεται από την πoικιλία Sauvignon Blanc που καλλιεργείται στον ιδιόκτητο αμπελώνα μας σε υψόμετρο 250 μέτρων ενώ η συγκομιδή των καρπών γίνεται πάντα με το χέρι ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη αλλοίωση της πρώτης ύλης. Διαθέτει διαυγές λεμονί χρώμα με χρυσές ανταύγειες, που φανερώνει την πρότερη εξάμηνη ωρίμανσή του σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια. Mύτη πολύπλοκη με αρώματα από πράσινο μήλο, μάνγκο και αχλάδι με φυτικές νότες από βασιλικό και κομμένο γρασίδι. Έχει πληθωρικό, μεστό στόμα, όγκο, λιπαρότητα, έντονη οξύτητα και μακρά επίγευση.

Η ετικέτα της φιάλης έχει φιλοτεχνηθεί από την ιταλίδα καλλιτέχνη Alice Voglino. Εμπνευσμένη από την αρμονία των τεσσάρων εποχών της φύσης παραπέμπει στην γευστική ισορροπία που προσφέρει ένας εξέχων οίνος όπως το Μαγικό Βουνό. Ο εν λόγω πίνακας φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Οινοποιείου μαζί με την συλλογή των έργων τέχνης που κοσμούν τις ετικέτες των κρασιών της εταιρίας. Το Οινοποιείο που εδρεύει στην Κοινότητα Αγοράς του Ν. Δράμας είναι επισκέψιμο για ιδιώτες και για group κατόπιν προσυνεννόησης στα τηλ. 25210 82049-51, e-mail: [email protected] / www.chateau-lazaridi.com.

Ως άξιος συνεχιστής, μιας παράδοσης, που ανέκαθεν μας προσέφερε κρασιά που αποτελούν σημεία αναφοράς το νέο Μαγικό Βουνό σας περιμένει για να το απολαύσετε…

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών