ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Mary Pickford, Fine Drinking Bar:

Το Βαρούλκο και το Baba au Rum ξεκινούν μαζί ένα συναρπαστικό ταξίδι δημιουργώντας ένα νέο μπαρ στον Πειραιά στην ταράτσα του Varoulko Seaside

29.05.2017

Το Βαρούλκο και το Baba au Rum ξεκινούν μαζί ένα συναρπαστικό ταξίδι δημιουργώντας ένα νέο μπαρ στον Πειραιά στην ταράτσα του Varoulko Seaside

Η ομάδα του Baba au Rum και η ομάδα του Βαρούλκου, δύο από τις πιο δυνατές παρουσίες στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία στην ταράτσα του Βαρούλκο Seaside, με την υπογραφή του Θάνου Πουρναρούς στα cocktail και της ομάδας του Βαρούλκου με τον Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκο στις θαλασσινές γεύσεις που τα συνοδεύουν. Το νέο bar concept έχει το όνομα και τη λάμψη της Mary Pickford, της μυθικής χολιγουντιανής σταρ που μεσουρανούσε την εποχή του βωβού κινηματογράφου, στην καρδιά της αρτ ντεκό, του τσάρλεστον και των υπερατλαντικών ταξιδιών. Σήμα κατατεθέν του το ομώνυμο κοκτέιλ, γεννημένο στην κοσμοπολίτικη Κούβα του ’30 – ένας φόρος τιμής στην ιδιαίτερη ομορφιά της.

«Το concept γεννήθηκε την στιγμή που κοιτάξαμε την θέα από την οροφή του Βαρούλκου», λέει ο Θάνος Προυναρούς. «Το μυαλό μας αφέθηκε στις αισθήσεις και ταξίδεψε νοερά σε μακρινές θάλασσες και λιμάνια. Με διάθεση λογοτεχνική αναζητήσαμε τον μυθιστορηματικό μας εαυτό και τον βρήκαμε να κοιτά τα κύματα από την κουπαστή ενός υπερωκεανείου. Από αυτά που στις αρχές του αιώνα ένωναν τις ηπείρους, διακοσμημένα με απαράμιλλη αισθητική. Έναν τέτοιο χώρο θελήσαμε να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας.» Έναν χώρο που ξυπνά τις αισθήσεις. Με τη μαγευτική θέα του Μικρολίμανου και την art deco διακόσμηση να σε ταξιδεύει. Τα αρώματα των εξωτικών φρούτων να μπλέκονται με τα προκλητικά bitters, τα βότανα και τα ψαγμένα spirits.

Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο σεφ που πάντρεψε τη θαλασσινή κουζίνα με τη γαστρονομία στην Ελλάδα, μετράει φέτος τριάντα χρόνια δυναμικής παρουσίας του με το Βαρούλκο και δεκαπέντε χρόνια διάκρισης με αστέρι Michelin. Εδώ και χρόνια είναι ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Θάνος Προυναρούς είναι από τους πρώτους που έφεραν την κουλτούρα των cocktail στην Ελλάδα, και το μπαρ του Baba au Rum βρίσκεται σταθερά στα World’s 50 Best Bars τα τελευταία χρόνια. Δραστήριος στο εξωτερικό, με πολλές συμμετοχές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ως κριτής, είναι εκδότης του τριμηνιαίου περιοδικού Fine που υπηρετεί την κουλτούρα του fine drinking. Δύο μεγάλα ονόματα συναντιούνται σε ένα. Η φετινή καλοκαιρινή εμπειρία ακούει στο όνομα Mary Pickford.

Facebook 
Instagram

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών