ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέα εποχή για το Κτήμα Semeli

Ξένη δημοσίευση

12.12.2018| Updated: 25.06.2021
Νέα εποχή για το Κτήμα Semeli

Το Κτήμα παρουσιάζει τα κρασιά και τη στρατηγική του στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τη δομή και τη λειτουργία του αναδιαρθρώνει το Κτήμα Semeli, που επεκτείνεται με απαιτήσεις σε νέες δραστηριότητες, συνεχίζοντας να επενδύει στην ποιότητα των κρασιών του.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Δαριβάκης σε παρουσίαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη: «Ο Οινοτουρισμός, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρίας, θα αποτελέσει μία σημαντική πηγή εσόδων και θα γίνει η αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού δεσμού ανάμεσα στο φίλο- επισκέπτη και τα κρασιά του Κτήματος. Παράλληλα, η εταιρία επενδύει στη βελτιστοποίηση και την αναβάθμιση των υποδομών και των μεθόδων παραγωγής που διαμορφώνουν την ταυτότητα του Κτήματος Semeli».

Η διανομή των κρασιών του Κτήματος στην ελληνική αγορά γίνεται από τον εμπορικό της εταίρο, την AMVYX, που διασφαλίζει ισχυρή διείσδυση και μεγάλη διασπορά των κρασιών σε εμπορικά σημεία άμεσης κατανάλωσης, καθώς και σε δίκτυα χονδρεμπόρων και ανεξάρτητα σημεία πώλησης, σε όλη την επικράτεια.

Τις πρωτοβουλίες αυτές και τις νέες δραστηριότητες η εταιρία είχε την ευκαιρία να τις παρουσιάσει στους επαγγελματίες του χώρου και στους φίλους του κρασιού που επισκέφθηκαν το «Χάρτη των Γεύσεων» τη σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρειο Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελίδης, στις 1 & 2 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκαν τα κρασιά του Κτήματος, ενώ σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, περισσότερα από 50 άτομα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 7 διαφορετικές εσοδείες του SEMELI NEMEA RESERVE από το 2003 μέχρι το 2015. Στην παρουσίαση ο Οινολόγος και Γενικός Διευθυντής του Κτήματος κος Λεωνίδας Νασιάκος και ο Sommelier – Δημοσιογράφος Οίνου και Αποσταγμάτων κος Βασίλης Γαλανός, ανέδειξαν σε επαγγελματίες του χώρου, sommeliers, F&B και εμπόρους, αλλά και σε λάτρεις των ποιοτικών κρασιών, τη δυναμική της ποικιλίας Αγιωργίτικο, αλλά και τη φιλοσοφία και τον τρόπο οινοποίησης της από το Κτήμα Semeli.

«Τίποτα λιγότερο από το άρτιο» είναι η φιλοσοφία που η εταιρία καλείται να υπηρετήσει πιστά σε όλα τα επίπεδα των εργασιών της, από την παραγωγή μέχρι και τις πωλήσεις.

«Το Κτήμα Semeli περνά πλέον σε μία νέα εποχή, με έμφαση και προτεραιότητα στην παραγωγή ξεχωριστών, οίνων ποιότητας, κάτω από μία ισχυρή ταυτότητα», αναφέρει ο Οινολόγος και Γενικός Διευθυντής του Οινοποιείου Semeli, Λεωνίδας Νασιάκος.

H εταιρία επεκτείνει τους ιδιόκτητους αμπελώνες με νέες φυτεύσεις βιολογικής καλλιέργειας, δοκιμάζει την παραγωγή καινούριων ποικιλιών ελληνικών και διεθνών σε terroir-οινοπέδια που θα εξελιχθούν σε αμπελοτόπια, από τα οποία θα παράγονται ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού (single vineyard-single cru). Επίσης, επενδύει στην ανάδειξη γηγενών ποικιλιών, που θα καλλιεργούνται και θα οινοποιούνται πειραματικά στην αρχή σε έναν πρότυπο αμπελώνα, που περιβάλλει το Οινοποιείο.

Παράλληλα, το Οινοποιείο αναβαθμίζεται διαρκώς χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας σε όλα τα στάδια οινοποίησης, έτσι ώστε η παράδοση στην τεχνική σε συνδυασμό με τον σύγχρονο εξοπλισμό, να εγγυηθούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην συνολική παραγωγή, δίνοντας κρασιά υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζουν τόσο στο ράφι, όσο και στο ποτήρι του καταναλωτή.

Τέλος, το Κτήμα Semeli ενισχύει τον εξαγωγικό του χαρακτήρα, καθώς οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν το 15% της συνολικής του παραγωγής το 2018 σε 19 χώρες, με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης την ερχόμενη χρονιά. Άλλωστε τα 61 βραβεία και οι διακρίσεις που έλαβαν τα κρασιά Semeli μέσα στο 2018, βοηθούν σημαντικά στην προσπάθεια αυτή.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών