ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο χειροποίητος χαλβάς & το ταχίνι του Πειραιά γιορτάζουν τα 100 τους χρόνια

Ξένη δημοσίευση

25.02.2019

Η Χαλβαδοποιία-Ταχινοποιία ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ, γιορτάζει φέτος έναν αιώνα από την πρώτη ίδρυσή της! Αν και η οικογένεια άρχισε να χτίζει την τεχνογνωσία της πολύ νωρίτερα – από το 1860 στη Λέσβο, και στη συνέχεια σε Μύκονο, Σύρο και Τήνο, το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ταχινιού & χαλβά ιδρύθηκε το 1919 στον Πειραιά κι έκτοτε συνεχίζει την τέχνη της με την τέταρτη γενιά Αργουδέλη στο τιμόνι.

Η εταιρεία παράγει ταχίνι από τα πιο εκλεκτά σησάμια παγκοσμίως. Τα επεξεργάζεται η ίδια με την σπάνια και χρονοβόρα μέθοδό της η οποία δίνει στο ταχίνι ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα με μεστή γεύση που δεν πικρίζει. Εκτός από το κλασσικό ταχίνι, αξίζει να δοκιμάσετε και το ολικής άλεσης αλλά και τη νέα σειρά αλειμμάτων «Ταχίνι twist».

Παράλληλα, ο χαλβάς τους ζυμώνεται αποκλειστικά στο χέρι και με το ποιοτικό ταχίνι της βιοτεχνίας, ξεχωρίζοντας έτσι για το λευκό του χρώμα και την ινώδη, τραγανή υφή του. Διαθέσιμος σε 10 γεύσεις αλλά και με γλυκαντικά.

Η βιοτεχνία ΑΡΓΟΥΔΕΛΗ τιμήθηκε το 2018 με το βραβείο ποιότητας «Εύη Βουτσινά» από το Γαστρονόμο.

Οι πελάτες που θα επισκεφθούν το νέο πρατήριο της βιοτεχνίας στον Πειραιά θα έχουν την ευκαιρία να γλυκαθούν για την επέτειό της δοκιμάζοντας χειροποίητο χαλβά, ταχίνι ή λουκούμι.

Τα προϊόντα θα τα βρείτε: ΝΕΟ Πρατήριο: Δ.Γούναρη 31-33, Πειραιάς.

Πληροφορίες για λοιπά σημεία διάθεσης στο: 2104812880. e-shop: www.ebloko.gr

Περισσότερα στο: www.argoudelis.com Facebook και Instagram: argoudelis.halva

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών