ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Βασίλης Γεωργίου, προϊστάμενος οινολογικού της Οινοποιίας Μπουτάρη, προτείνει βραβευμένα κρασιά της Οινοποιίας για το πασχαλινό τραπέζι

Τα πιάτα του φετινού πασχαλινού τραπεζιού θα προτείναμε να συνδυαστούν με τα δύο εξαιρετικά κρασιά της οινοποιίας Μπουτάρη, το Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη και το …

12.04.2017| Updated: 25.06.2021
Ο Βασίλης Γεωργίου, προϊστάμενος οινολογικού της Οινοποιίας Μπουτάρη, προτείνει  βραβευμένα κρασιά της Οινοποιίας για το πασχαλινό τραπέζι

Τα πιάτα του φετινού πασχαλινού τραπεζιού θα προτείναμε να συνδυαστούν με τα δύο εξαιρετικά κρασιά της οινοποιίας Μπουτάρη, το Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη και το Οροπέδιο, που πρόσφατα διακρίθηκαν στο 17 ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, αποσπώντας το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο και Χρυσό Μετάλλιο αντιστοίχως.

Το Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη είναι ένα διαχρονικό κρασί που ξεκίνησε το 1975 από την οικογένεια Μπουτάρη με σκοπό να δημιουργήσει ένα Ξινόμαυρο που παλαιώνει και βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Πρόκειται για ένα full-bodied, στρόγγυλο Ξινόμαυρο, όπου η παλαίωση στα βαρέλια και κυρίως στη φιάλη έχει δαμάσει τις επιθετικές τανίνες της ποικιλίας, ενώ η ζωηράδα που του γεννάει η διακριτική οξύτητα το καθιστά ιδανικό για εκτεταμένη παλαίωση στις κάβες της Οινοποιίας. Η προσεκτική παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια αλλά κυρίως η περαιτέρω ωρίμανση στις φιάλες, το απογειώνει ώστε να απολαύσουμε ένα ξινόμαυρο με πολύπλοκο χαρακτήρα που ξεδιπλώνει σύνθετα αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, βατόμουρο και δαμάσκηνο και χαρακτήρα παλαίωσης με αρώματα μπαχαρικών, κανέλας και ξύλου.

To Grande Reserve Naoussa Boutari ξεχώρισε στον Διεθνή Διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης για δύο εξαιρετικές σοδειές: για τη σοδειά του 2011 που έλαβε το Μεγάλο Χρυσό και ειδική διάκριση ως το ξινόμαυρο με την υψηλότερη βαθμολογία και για τη σοδειά του 2013 που κέρδισε Χρυσό μετάλλιο, αναδεικνύοντας και πάλι τη μεγάλη αξία, την υψηλή ποιότητα και τη συνέπεια που το χαρακτηρίζουν και που δικαίως το κατατάσσουν ανάμεσα στα πιο σπουδαία ελληνικά κρασιά διαχρονικά.

Χάρη στις πολλές και ώριμες τανίνες του Ξινόμαυρου ταιριάζει υπέροχα με τα ψητά της σούβλας όπως αρνί και κοκορέτσι. Δοκιμάστε το επίσης και με πικάντικα τυριά που μπορεί να περιλαμβάνονται στο πασχαλινό σας τραπέζι.

Στο Οροπέδιο, το πρόσφατο λευκό μας από τη Μαντινεία, εσωκλείεται η αφοσίωση και η γνώση του Μπουτάρη για την αμπελοοινική κληρονομιά της Μαντίνειας και την ποικιλία Μοσχοφίλερο. Πρόκειται για ένα ευγενές αποτέλεσμα που προέρχεται από συγκεκριμένους αμπελώνες της Μαντίνειας, σε υψόμετρο 650 μέτρων, οι οποίοι καλλιεργούνται σε χαλικώδη εδάφη χαμηλών αποδόσεων ανά πρέμνο. Μας χαρίζει αρώματα μεγάλης έντασης όπως άγριο τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή, ενώ στο στόμα είναι γεμάτο, με μεγάλης διάρκειας αρωματικό τελείωμα.

Την Οροπέδιο έλαβε στον Διαγωνισμό την πρώτη του μεγάλη αναγνώριση, αποσπώντας όχι μόνο Χρυσό Μετάλλιο, αλλά και ειδική διάκριση ως το καλύτερο Μοσχοφίλερο της σοδειάς 2016. Το Οροπέδιο αποτελεί μια δυναμική έκφραση της ποικιλίας Μοσχοφίλερο, ένα άριστο λευκό κρασί, από επιλεγμένους αμπελώνες του οροπεδίου της Μαντινείας, αποτέλεσμα 25 χρόνων διαρκούς έρευνας και πειραματισμών της οινοποιίας Μπουτάρη.

Επιλέξτε το να συνοδέψει τις σαλάτες σας, τα ψητά λαχανικά, τα πασχαλινά αυγά αλλά και τα πιάτα φρούτων των ημερών.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών