ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας

Ξένη δημοσίευση

16.11.2018| Updated: 25.06.2021
Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας που διοργάνωσε το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Kalamata Papadimitriou.

Είκοσι (20) finalist από τους 3 προκριματικούς γύρους Καλαμάτας, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολών μαγειρικής από όλη την Ελλάδα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό να εντυπωσιάσουν τους κριτές και να διεκδικήσουν μία από τις τρείς υποτροφίες εκπαίδευσης.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τα πιάτα των διαγωνιζομένων που συνδύαζαν τη φαντασία με τη δημιουργικότητα και τα ξεχωριστά υλικά με την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία. Οι Chefs Αλέξανδρος Παπανδρέου, Γιάννης Λουκάκος, Ιάκωβος Απέργης, Στέλιος Μπαρμπέας και Νίκος Κονδύλης αξιολόγησαν τους διαγωνιζόμενους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, την πρωτοτυπία και το βαθμό δυσκολίας της συνταγής.

Οι σπουδαστές που προκρίθηκαν είναι:

Παναγής Γεώργιος από το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ – 1 η θέση
Ζωντανού Χριστίνα από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ – 2 η θέση
Νικολόπουλος Ευθύμιος από τη LE MONDE – 3 θέση

O Κώστας και Χρήστος Παπαδημητρίου μαζί με τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

Εξαιρετικά σημαντική για τη διεξαγωγή του «1 ου Φεστιβάλ Σαλάτας» ήταν η συνεισφορά του Ομίλου SEB GROUPE Ελλάδος ΑΕ με εξοπλισμό κουζίνας TEFAL, και το ξενοδοχείο Elite City Resort για την φιλοξενία της εκδήλωσης και των συμμετεχόντων.

Ο εκπρόσωπος του Σχολείου Τουρισμού, κ. Ανδρέας Ζαγάκος, και ο πρόεδρος της εταιρίας Kalamata Papadimtiriou, κ. Κώστας Παπαδημητρίου, ανακοίνωσαν την διεξαγωγή του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας το 2019.

Πληροφορίες: [email protected]

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών