ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σημείωσε την πρόοδό σου με αυτές τις smart ζυγαριές

Διατροφή, άσκηση, ξεκούραση – όλα συμβάλλουν στο να βελτιώνεις την υγεία σου και μια smart ζυγαριά κάνει την παρακολούθηση της προόδου σου πανεύκολη υπόθεση. Οι απλές …

05.05.2021| Updated: 25.06.2021
Σημείωσε την πρόοδό σου με αυτές τις smart ζυγαριές

Διατροφή, άσκηση, ξεκούραση – όλα συμβάλλουν στο να βελτιώνεις την υγεία σου και μια smart ζυγαριά κάνει την παρακολούθηση της προόδου σου πανεύκολη υπόθεση. Οι απλές ζυγαριές μετρούν και προβάλλουν το βάρος κάποιου, το οποίο είναι μεν ένα εκ των βασικότερων στοιχείων που πρέπει να γνωρίζει αλλά δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν διάφοροι δείκτες που κάνουν την παρακολούθηση της προόδου ευκολότερη, βοηθώντας τον χρήστη να εστιάσει σε αυτά που χρειάζεται δίχως υποθέσεις και ανακρίβειες.

Μια έξυπνη ζυγαριά μπορεί να δείξει το βάρος και πολλά περισσότερα, αλλά ακόμη καλύτερα, συχνά τα κρατούν στη μνήμη τους ή τα μοιράζονται με μια εφαρμογή για να παρακολουθείς τα δεδομένα οποιαδήποτε στιγμή. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα που προσφέρουν τον ίδιο κορμό λειτουργιών όμως διαφέρουν σε άλλες, πιο εξελιγμένες λειτουργίες. Ποια μοντέλα αξίζει να έχεις κατά νου όταν αναζητήσεις μια smart ζυγαριά;

Xiaomi Mi Smart Scale 2

Από τις πιο προσιτές επιλογές, η Xiaomi Mi Smart Scale 2 προσφέρει πλήθος λειτουργιών για να έχεις λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το σώμα σου. Στην όψη, δε διαφέρει πολύ από μια απλή ζυγαριά – μια όμορφη απλή ζυγαριά, βέβαια. Καθαρή, ενιαία και χωρίς οθόνη, έχει εντελώς μινιμαλιστική εμφάνιση. Τα νούμερα της μέτρησης προβάλλονται ψηφιακά στην επιφάνειά της κι έτσι η κλασική ορθογώνια οθόνη απουσιάζει. Μπορεί να πραγματοποιήσει ζυγίσεις για έως και 150 κιλά, με ακρίβεια που αγγίζει τα 50 γραμμάρια. Πέραν αυτού, υπολογίζει τον σωματότυπό σου και μετράει τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) σου πάντοτε σε συνέργεια με τα κιλά για να παρέχει πλήρη εικόνα της κατάστασής σου.

Όλα αυτά μπορείς να τα συγχρονίζεις και να τα παρακολουθείς μέσω του Mi Fit App για κινητά, το οποίο κρατά ιστορικό μετρήσεων και δείχνει τις μεταβολές που έχουν υπάρξει ανά διαστήματα, οπότε δεν χρειάζεται να κρατάς τίποτα στη μνήμη σου – η ζυγαριά έχει δικό της «εγκέφαλο» που σου λύνει τα χέρια.

Laica PS7004

Κομψή και πρακτική, η Laica PS7004 έχει διακριτικό σχεδιασμό και πολλές δυνατότητες. Μπορεί να μετρήσει έως και 180 κιλά με ακρίβεια 100 γραμμαρίων, εξυπηρετώντας και με το παραπάνω τις βασικές καθημερινές ανάγκες οποιουδήποτε. Όμως, δε σταματάει εκεί. Πέρα από το βάρος του σώματος, υπολογίζει επιμέρους στοιχεία, όπως τα ποσοστά λίπους και νερού στο σώμα αλλά και τη μυοσκελετική μάζα, δίνοντάς σου έτσι μια άριστη, λεπτομερή εικόνα για το σώμα σου. 

Αυτά τα δεδομένα μπορεί να τα μοιραστεί με το κινητό σου και συγκεκριμένα, με την εφαρμογή Laica BodyTouch. Διατηρεί ιστορικό μετρήσεων κι έτσι μπορείς να αξιοποιήσεις τα αποτελέσματα μόνος ή να τα παρουσιάσεις στον γιατρό, γυμναστή ή διαιτολόγο σου και να λάβεις πιο συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο. 

Xiaomi Mi Body Composition 2

Η πιο εξελιγμένη πρόταση της Xiaomi καταγράφει σχεδόν μια ντουζίνα δεδομένα κι αναλύει το σώμα σου, σπιθαμή προς σπιθαμή, για να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή την κατάσταση με μεγάλη ευκολία. Αρχικά, μετράει σώματα βάρους έως και 150 κιλών με απόκλιση 50 γραμμαρίων, ώστε οι απλές, καθημερινές μετρήσεις βάρους να είναι γρήγορες, εύκολες κι ακριβείς. Από εκεί κι έπειτα, δείχνει τα… δόντια της, καθώς μπορεί να αναγνωρίσει τον τύπο σώματός σου και με κάθε μια μέτρηση να καταγράφει δεδομένα σε δέκα κατηγορίες: βάρος, μυϊκή μάζα, οστική μάζα, βασικός μεταβολισμός, βάθος σπλαχνικού λίπους, ποσοστό λίπους, μορφή σώματος και σωματική επίδοση. Αν η ζυγαριά χρησιμοποιείται από περισσότερα του ενός άτομα, κανένα πρόβλημα – κρατάει έως και 16 διαφορετικά προφίλ ώστε όλοι να έχουν τις δικές τους μετρήσεις χωρίς πιθανότητα μπλεξίματος.

Όλα τα παραπάνω δεδομένα τα καταγράφει και τα μοιράζεται μαζί σου μέσω του Mi Fit App, της δωρεάν εφαρμογής της Xiaomi για smartphones και tablets. Μέσα από την εφαρμογή μπορείς να παρακολουθείς το λεπτομερές ιστορικό μετρήσεων, όπως και να θέσεις στόχους που επίσης θα παρακολουθείς από την εφαρμογή. Είτε μόνος είτε σε συνεργασία με τον κατάλληλο σύμβουλο, είναι βέβαιο πως ο δρόμος προς το ιδανικό για εσένα σώμα γίνεται ευκολότερος με τη Xiaomi Mi Body Composition 2.

Salter Curve Bluetooth Smart Analyser Bathroom Scale (9192WH3R)

Κομψή, μικρή και άκρως εντυπωσιακή στο κομμάτι των λειτουργιών, η Salter Curve Bluetooth Smart Analyser Bathroom Scale μετράει έξυπνα, με ακρίβεια και χωρίς περιορισμούς. Με ακρίβεια 100 γραμμαρίων σε ζυγίσεις έως και 200 κιλών, είναι παραπάνω από αξιόπιστη για καθημερινές, απλές μετρήσεις και όχι μόνο. Υπολογίζει τα επίπεδα λίπους και νερού στο σώμα σου, τη μυοσκελετική μάζα όπως και τους δείκτες μάζας σώματος και βασικού μεταβολικού ρυθμού. Είναι πολλά περισσότερα από μια απλή ζυγαριά βάρους και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στους στόχους που θέτεις, είτε είσαι αθλητής και βασίζεσαι στην ενδελεχή πληροφόρηση για το σώμα σου είτε απλώς θέλεις να γνωρίζεις με λεπτομέρεια κάθε πληροφορία που μπορείς να λάβεις.

Οι πληροφορίες αυτές στέλνονται αυτόματα στο κινητό σου όταν έχεις συνδέσει τις δυο συσκευές μέσω του Mibody App, οπότε δε χρειάζεται να συγχρονίζεις τα δεδομένα μετά από κάθε μέτρηση. Έτσι, θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να τα μοιραστείς με τον σύμβουλό σου για να παρακολουθείτε την πρόοδό σου και να προσαρμόζετε τους επόμενους στόχους, όπως φυσικά μπορείς να το κάνεις εντελώς μόνος – έχει ενδιαφέρον να γνωρίζεις τόσα για το σώμα σου κι ύστερα να βλέπεις πώς επηρεάζεται από τις συνήθειές σου.

Soehnle Shape Sense Connect 200

Για τους αθλητές, η Soehnle προσφέρει την Soehnle Shape Sense Connect 200, μια υπέρ-πλήρη ζυγαριά ακριβείας που συνεργάζεται με το αντίστοιχο app για να παρέχει ενδελεχή πληροφόρηση σχετικά με το σώμα σου και τις μεταβολές του. Μετράει έως και 200 κιλά με ακρίβεια 100 γραμμαρίων, όμως αυτό είναι μονάχα η αρχή. Προσφέρει ανάλυση μέσω βιοηλεκτρικής εμπέδησης, μετρώντας με υψηλή ακρίβεια τα ποσοστά λίπους, νερού και μυϊκής μάζας στο σώμα σου. Μετρήσεις οι οποίες γίνονται για έως και 8 άτομα, κρατώντας ιστορικό για τον καθένα, αφού μπορεί να αναγνωρίζει ποιος έχει ανέβει στη ζυγαριά χωρίς ρύθμιση.

Συνδέοντας τη smart ζυγαριά με το Soehnle Connect App για κινητά, μπορείς να βλέπεις το ιστορικό των μετρήσεων και τις αλλαγές που υπήρξαν από μέτρηση σε μέτρηση. Μπορείς επίσης να θέσεις ημερήσιο θερμιδικό στόχο ο οποίος ύστερα προβάλλεται στην ευκρινή LED οθόνη της ζυγαριάς, όπως κι όλες οι υπόλοιπες μετρήσεις, για να μην ξεχνάς ποτέ τους ημερήσιους στόχους σου – ανεκτίμητη ευκολία για αθλητές που στηρίζονται πολύ σε τέτοιου είδους στοιχεία. Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση για μια πιο εξειδικευμένη ζυγαριά, ακριβείς και ποικίλες μετρήσεις και είσαι σε θέση να διαχειρίζεσαι μόνος όλα τα αποτελέσματα, τότε η πρόταση της Soehnle είναι μια άριστη λύση.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών