ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στο Soleto της Γλυφάδας

Ξένη δημοσίευση

16.10.2018

Μια υπερπαραγωγή αντάξια ενός metropolitan μαγαζιού που ακτινοβολεί ταυτόχρονα οικειότητα, κοσμοπολιτισμό και έμφαση στην ποιότητα, το “Soleto”, ή αλλιώς ηλιόλουστο στα ελληνικά, έχει πετύχει ένα πολυπολιτισμικό πάντρεμα που το απολαμβάνεις από το πρωί έως το βράδυ.

Ανοιχτό όλη μέρα, ξεκινά με ποιοτικό καφέ ή τσάι, healthy juices, smoothies και εξαιρετικό breakfast και brunch που κερδίζει πόντους χάρη στα βιολογικά αυγά και τα λαχανικά, τα οποία προέρχονται από το κτήμα των ιδιοκτητών στις Σπέτσες. Ομελέτα με ανθότυρο, παραδοσιακός καγιανάς, αυγά ποσέ με αβοκάντο αρωματισμένο με λάιμ πάνω σε ψωμί ολικής άλεσης με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης, αλλά και steak and eggs και λαχταριστά φρεσκοψημένα Panini δίνουν τον πολυσυλλεκτικό τόνο της κουζίνας.

Ιδιαίτερη θέση έχουν τα γλυκά, καθώς και το παγωτό το οποίο παραγωγής του με φρέσκο γάλα αγνά υλικά. Νέα καινοτομία είναι η προσθήκη του ψυγείου ωρίμανσης στο οποίο ωριμάζουν κρέατα εξαιρετικής κοπής από 40 έως 60 ημέρες. Στον ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο και το εντυπωσιακό εσωτερικό, τραπέζια, ψηλά stands και μια μεγάλη μπάρα φτιάχνουν διαφορετικές γωνίες ανάλογα με τη διάθεση, όπου μπορείς να επιλέξεις τόσο από το ιταλικό όσο και από το ασιατικό μενού του Italian και του Asian Room, αλλά και signature cocktails , όπως ένα Dark Addiction και δροσερά mocktails.

Την υψηλή εποπτεία της κουζίνας έχει ο διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, που μαζί με τον sous chef Λάζαρο Μεντέ ενορχηστρώνουν τις γεύσεις και την ομάδα σε μια πολύ ξεχωριστή πρόταση ποιότητας. H open κουζίνα μαγνητίζει το βλέμμα βγάζοντας αρωματικές ασιατικές λιχουδιές, όπως σαλάτα βασιλικού καβουριού με μαριναρισμένα φύκια, black cod μαριναρισμένο σε λευκή miso, τραγανές γαρίδες με spicy cream sauce, εξαιρετικά rolls, maki, nigiri  sashimi αλλά και άψογα φτιαγμένα classics της ιταλικής κουζίνας, χειροποίητη πάστα και πίτσα και ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας βασισμένα σε εποχικά υλικά.

Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος επιστρέφει ξανά και ξανά, απ’ όλη την Αθήνα, σε ένα bar-restaurant το οποίο ανανεώνεται διαρκώς και πρωταγωνιστεί δικαίως στην ατζέντα μας.


Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα , Αθήνα
Τ 210-96.80.460
Ανοιχτά καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 τη νύχτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών