ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της ΑΒ

Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της σειράς «ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη» είναι πολυβραβευμένα, προέρχονται κυρίως από την κυρίαρχη ποικιλία Κορωνέικη, που καλλιεργείται μόνο για παραγωγή ελαιολάδου και αναβαθμίζουν ποιοτικά και γευστικά το καθημερινό μας φαγητό.

10.07.2018| Updated: 25.06.2021
Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της ΑΒ

Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της σειράς «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη» είναι πολυβραβευμένα, προέρχονται από την Κορωνέικη ποικιλία, που καλλιεργείται μόνο για παραγωγή ελαιολάδου και αναβαθμίζουν ποιοτικά και γευστικά το καθημερινό μας φαγητό.

Το ελαιόλαδο είναι ο βασιλιάς της μεσογειακής κουζίνας. Είναι το θαυματουργό προϊόν που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο συνδέεται με τα σπάνια, ευεργετικά οφέλη μιας σωστής και ισορροπημένης δίαιτας, βασισμένης στην αδιαμφισβήτητη αξία της μεσογειακής διατροφής. Το βάζουμε σχεδόν σε όλα τα φαγητά μας, η γεύση του μάς είναι οικεία από την παιδική μας ηλικία και δεν μπορεί να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.

Η σειρά «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη» που βρίσκουμε αποκλειστικά στα ΑΒ Βασιλόπουλος φέρνει καθημερινά στο τραπέζι μας μια γκάμα από θαυμαστά ελαιόλαδα από την Κρήτη, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία και απογειώνει τις καθημερινές μαγειρικές μας δημιουργίες. Η σειρά απέσπασε το Χρυσό Βραβείο Ποιότητας στο Διεθνή Διαγωνισμό Monde Selection του Βελγίου, από την κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από 70 παγκοσμίως αναγνωρισμένους ειδικούς στο ελαιόλαδο.

  • Έχει άρωμα φρέσκου καρπού, χαμηλή οξύτητα και απαλή γεύση. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας παράγεται από ελιές που ευδοκιμούν στους πρόποδες του Ταΰγετου, από παραγωγούς με γνώση, πείρα και μεράκι.
  • Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας είναι ισορροπημένο, με γεύση από άγουρα φρούτα και πλούσιο άρωμα. Προέρχεται από ελαιώνες του ημιορεινού ανάγλυφου της Σητείας, στην ανατολική Κρήτη, σε ιδιαίτερο κλίμα και έδαφος.
  • Ξεχωρίζει για το φωτεινό πράσινο χρώμα του και την ευχάριστη, φρουτώδη γεύση του. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ποικιλία Κορωνέικη έχει άρωμα πράσινων ελιών και προέρχεται από τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, τόπους φημισμένους για την παραγωγή μερικών από τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου.
  • Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβάρι, από τα Χανιά της Κρήτης, έχει γεύση φρουτώδη, ευχάριστα γλυκόπικρη, ένας συνδυασμός του ιδανικού κλίματος της Κρήτης και της ιδιαίτερης φροντίδας που δίνεται στην καλλιέργεια, τη διαλογή και την έκθλιψη του καρπού.

Δοκιμάστε τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της σειράς «η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη» ωμά, πάνω σε φρέσκες σαλάτες ή βραστά χόρτα και λαχανικά, πάνω σε πιάτα με όσπρια ή ψητό ψάρι και κρέας, λίγο πριν το σερβίρισμα. Χρησιμοποιήστε τα σε όλα τα εξαίσια λαδερά ελληνικά πιάτα, εκεί όπου η γεύση τους συνδυάζεται με τη νοστιμιά της φρέσκιας ντομάτας.

Μάθετε περισσότερα για τα ελαιόλαδα πατώντας εδώ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών