ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τα καλά του τόπου μας

«Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη» μάς συστήνει ιδιαίτερα μέλια από την Κρήτη και τη Μάνη και αναβαθμίζει γευστικά και ποιοτικά το πρόγευμα, τα γλυκίσματα και τις μαγειρικές μας δημιουργίες.

25.09.2018

«Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη» μάς συστήνει ιδιαίτερα μέλια από την Κρήτη και τη Μάνη και αναβαθμίζει γευστικά και ποιοτικά το πρόγευμα, τα γλυκίσματα και τις μαγειρικές μας δημιουργίες.

Μέλι, το διαμάντι της ελληνικής γαστρονομίας. Τροφή υπέρτατης θρεπτικής αξίας, μυρωδάτο, με λαμπερό χρώμα και γεύση μοναδική. Ένας αληθινός θησαυρός της φύσης που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας, τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Όμως εκεί που βρίσκει πάντα μια θέση είναι στο πρόγευμά μας. Η σειρά «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη» φέρνει στο τραπέζι μας μια μεγάλη γκάμα μελιών από περιοχές της Ελλάδας που φημίζονται για το μέλι τους, όπως η Μάνη και η Κρήτη.

Δοκιμάστε το Μέλι Μάνης, από μελιτώματα δέντρων όπως το πεύκο και το έλατο, από νέκταρ που συλλέγουν οι μέλισσες σε μεγάλα υψόμετρα στα πυκνά δάση του Ταϋγέτου, γεμάτα οξιές, καστανιές και βελανιδιές, αλλά και από περιοχές της Μάνης με μεγάλη ποικιλία λουλουδιών. Σπάνιο μέλι υψηλής περιεκτικότητας σε ιχνοστοιχεία, με γεύση πυκνή και πλούσια, λαμπερό κεχριμπαρένιο-καστανό χρώμα και ελαφρύ άρωμα. Ιδανικό για το ψωμί αλλά και για γλυκίσματα, για γλυκόξινες σάλτσες και ντρέσινγκ, για συνοδέψουμε παραδοσιακό γιαούρτι με καρύδια ή για να σερβίρουμε τηγανίτες, λουκουμάδες και πανκέικς.

Για έντονο, δυνατό άρωμα, το Μέλι Κρήτης είναι ό,τι αναζητούμε για υψηλές γευστικές απολαύσεις. Ανεπεξέργαστο, πλούσιο σε βιταμίνες, αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά, συλλέγεται από την ευρύτερη περιοχή του Κισσάμου με τη σπάνια βιοποικιλότητα, την ενδημική βλάστηση και τη θάλασσα που την περιβάλλει. Ένα οικοσύστημα με το σπάνιο συνδυασμό πεύκων και ευωδιαστών θυμαριών, με αποτέλεσμα να παράγεται ένα μέλι εξαιρετικής ποιότητας, ιδιαίτερα μυρωδάτο, με μοναδική γεύση και υφή. Μέλι ιδανικό για όλα τα γλυκίσματα της ελληνικής παράδοσης, για να το σερβίρουμε με κίτρινα και λευκά τυριά με μέλι και σουσάμι, για μαρινάδες και γλασέ κρούστες εκλεκτών κρεατικών αλλά και για ιδιαίτερες και γκουρμέ ζαχαροπλαστικές εμπνεύσεις.

Ανακαλύψτε όλη τη σειρά μελιών «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη εδώ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών