ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τα κρασιά των Χριστουγέννων από το Μέγα Σπήλαιο

Γιορτάστε φέτος με τους αγαπημένους σας με τα Μεγάλα Κρασιά από το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο!

15.12.2022
Τα κρασιά των Χριστουγέννων από το Μέγα Σπήλαιο

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, βρίσκεται στην περιοχή των Καλαβρύτων, με την επιβλητική χαράδρα του Βουραϊκού να χάνεται από κάτω του.

Από το 1550 ξεκινά μία ιστορία, που σύμφωνα με επίσημες αναφορές οι μοναχοί της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου καλλιεργούσαν τον μοναστηριακό αμπελώνα στο υπέροχο ανάγλυφο τοπίο της περιοχής με το ξεχωριστό terroir φτιάχνοντας το κρασί τους.

Σήμερα, η ιστορία συνεχίζεται με νέες σελίδες από το σύγχρονο πλέον κτήμα Μέγα Σπήλαιο μετά την αναμπέλωση το 1999 του εγκαταλελειμμένου μοναστηριακού αμπελώνα από την εταιρία CAVINO.

Το Κτήμα παράγει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από τον αμπελώνα του που βρίσκεται σε μοναδικές φυσικές συνθήκες σε υψόμετρο 800 μέτρων πάνω από τη θάλασσα.

Από την συλλογή των οίνων του το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο προτείνει τα Κτήματα για το εορταστικό σας τραπέζι, μία βραβευμένη συλλογή ιδιαίτερων κρασιών που έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, για να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας ή να τα χαρίσετε ως ξεχωριστό δώρο.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Λευκό

Ασύρτικο – Λαγόρθι ΠΓΕ ΑΧΑΪA

Ήπιο χρυσό-κίτρινο χρώμα με πράσινες αποχρώσεις. Διακριτικά και ντελικάτα αρώματα ξεδιπλώνονται στη μύτη από πυρηνόκαρπα, εξωτικά φρούτα, βότανα, μέλι, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί με ζωηρές νότες ορυκτότητας. Γευστικά εμφανίζεται καλά δομημένο, λιπαρό με τραγανή οξύτητα που φρεσκάρει τον ουρανίσκο και μακρύ τελείωμα. Καταναλώνεται φρέσκο αλλά και με μικρή παλαίωση.

Συνοδεύει αρµονικά θαλασσινά και ψάρι καθώς και κρεατικά με λευκές σάλτσες ακόμη και τα ορεκτικά του εορταστικού τραπεζιού.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Ερυθρό

Μαυροδάφνη – Μαύρο Καλαβρυτινό ΠΓΕ ΑΧΑΪΑ

Έντονο κόκκινο χρώμα. Αρωματικά κυριαρχούν χαρακτήρες δάφνης, λευκού πιπεριού, μαρμελάδας φραγκοστάφυλου και δέρματος μαζί με ήπιες νύξεις δρυός. Γευστικά είναι ισορροπημένο και φινετσάτο με μακρά και ευχάριστη επίγευση στο τελείωμα που θα γοητεύσει κάθε σας καλεσμένο. Επιδέχεται πολυετή παλαίωση.

Συνοδεύει φτερωτό κυνήγι, ιδανικό για την παραδοσιακή γαλοπούλα, µαγειρευτό κόκκινο κρέας όπως μοσχάρι με δαμάσκηνα, αλλά και ώριμα τυριά.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Syrah

Syrah 100% ΠΓΕ ΑΧΑΪΑ

Βαθύ κόκκινο χρώμα με ζωηρές μπλε ανταύγειες. Αρωματικά κυριαρχούν χαρακτήρες μαύρου πιπεριού, ώριμων φρούτων, καπνιστών αλλαντικών και μαύρης σοκολάτας σε φόντο βανίλιας. Γευστικά είναι πληθωρικό και στο τελείωμα ακολουθεί έντονη και μακρά επίγευση που θα αφήσει τους φίλους των δυνατών ερυθρών κρασιών κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους!

Συνοδεύει άριστα πιάτα βασισμένα σε κόκκινα κρέατα, κυνήγι και μία γαλοπούλα με πλούσια γέμιση από σταφίδες, κουκουνάρια, cranberries, πιπέρια και ξηρούς καρπούς, καθώς και ένα πιπεράτο φιλέτο από χοιρινό αλλά και ώριµα και πικάντικα τυριά.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon ΠΓΕ ΑΧΑΪΑ

Έντονο κόκκινο χρώμα με ζωηρές ερυθρές ανταύγειες. Όμορφα πολύπλοκο χαρακτήρα στη μύτη με στοιχεία πράσινης πιπεριάς, μαύρων μούρων, πικρής σοκολάτας που έρχονται και αγκαλιάζουν τα αρώματα δέρματος με ήπιες νότες ξύλου. Πληθωρικό και γεμάτο στο στόμα με ευγενικές τανίνες που του χαρίζουν πολυπλοκότητα και μακρά επίγευση.

Συνοδεύει άψογα πλούσια πιάτα κρεατικών όπως σιγομαγειρεμένο κυνήγι,  μοσχάρι με κάστανα, χοιρινό με κόκκινο κρασί και δαμάσκηνα, αγριογούρουνο στην γάστρα, αρνάκι στο φούρνο αλλά και ώριμα τυριά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών