ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Θαλασσίτης και Monograph Ασύρτικο: Δύο διαφορετικές όψεις μιας μοναδικής ποικιλίας

Δύο λευκά κρασιά, με «κοινό τόπο» την ποικιλία τους αλλά με μεγάλη διαφορά γεύσης και επίγευσης λόγω του τόπου που καλλιεργήθηκαν. Αξίζει να τα ανακαλύψετε!

15.12.2023
Θαλασσίτης και Monograph Ασύρτικο: Δύο διαφορετικές όψεις μιας μοναδικής ποικιλίας

Αρκετοί είναι αυτοί που γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά μιας μοναδικής ποικιλίας της χώρας μας με παγκόσμια φήμη, του Ασύρτικου. Ήρθε όμως η στιγμή να ανακαλύψουμε μαζί με τη GAIA Wines, τους δυο διαφορετικούς χαρακτήρες του, όπως αυτοί διαμορφώνονται ανάλογα  με τα εδάφη που καλλιεργούνται.

Από την μία, ο Θαλασσίτης, ο πολυβραβευμένος και διαχρονικά κορυφαίος εκπρόσωπος του Ασύρτικου. Γεννημένος σε ηφαιστειακά εδάφη, μεγαλωμένος στα αιωνόβια κλήματα-κουλούρες του νησιού, εμπνευσμένος από τον αιγαιοπελαγίτικο τρόπο οινοποίησης, αποκτά δυναμικό παλαίωσης στα 2 με 3 χρόνια, που τον ενισχύουν γευστικά και αναδεικνύουν τον ορυκτό χαρακτήρα και τα ώριμα και γλυκά αρώματά του. Χαρίσματα που τον κάνουν ιδανική συντροφιά για πιάτα μέτριας αρωματικής έντασης, με το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό να κυριαρχεί.

Από την άλλη, το Monograph Ασύρτικο, το αποτέλεσμα της μετανάστευσης της ποικιλίας στην Πελοπόννησο και της καλλιέργειας της στα ημιορεινά ασβεστώδη εδάφη του αμπελώνα της GAIA Wines στο Κούτσι. Ένας οινικός χαρακτήρας, με κοινό μεν DNA, αλλά εντελώς διαφορετικό προφίλ από αυτόν της Σαντορίνης. Πιο τροπικό, πληθωρικό, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, φανερώνει τον νεανικό, φιλικό και δροσερό χαρακτήρα, είτε μόνο του σαν απεριτίφ είτε παρέα με φρέσκα θαλασσινά γεύματα.

Θαλασσίτης και Monograph Ασύρτικο, δύο λευκά κρασιά, με «κοινό τόπο» την ποικιλία τους αλλά με μεγάλη διαφορά γεύσης και επίγευσης λόγω του τόπου που καλλιεργήθηκαν. Αξίζει να τα ανακαλύψετε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών