ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας στην καλύτερη θέση στο τραπέζι μας!

Μας λένε να εντάξουμε το φρέσκο ψάρι στη διατροφή μας, να το τρώμε περισσότερες φορές την εβδομάδα. Σωστό! Το φρέσκο ψάρι όμως είναι ακριβό και δεν ξέρεις πόσο φρέσκο και καλό είναι, αν δεν είσαι γνώστης. Μύθος!

05.01.2021| Updated: 25.06.2021
Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας στην καλύτερη θέση στο τραπέζι μας!

Μας λένε να εντάξουμε το φρέσκο ψάρι στη διατροφή μας, να το τρώμε περισσότερες φορές την εβδομάδα. Σωστό! Το φρέσκο ψάρι όμως είναι ακριβό και δεν ξέρεις πόσο φρέσκο και καλό είναι, αν δεν είσαι γνώστης. Μύθος!

Το φρέσκο ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, που παράγεται στις μονάδες των μελών της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Ιχθυοκαλλιέργειας, βάσει ιδιαίτερα αυστηρών νομοθετικών προτύπων ποιότητας και φρεσκότητας της Ε.Ε., και φέρει την υπογραφή Fish from Greece, είναι μια εξαιρετικά ποιοτική, απαράμιλλα φρέσκια, διατροφικά άριστη και απόλυτα ασφαλής τροφή. Το βρίσκει κανείς παντού, σε τιμή προσιτή, που επιτρέπει την ένταξή του στη διατροφή όλης της οικογένειας.

Η τσιπούρα, το λαβράκι, το φαγκρί, ο κρανιός, το μαγιάτικο Fish from Greece:

  • Μεγαλώνουν σε κλωβούς τοποθετημένους σε καθαρά, βαθιά νερά, με ισχυρά ρεύματα, όπου το νερό ανανεώνεται -άρα οξυγονώνεται- διαρκώς.
  • Ψαρεύονται αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας και διατηρούνται σε «αλυσίδα κρύας θερμοκρασίας» από τη στιγμή που βγαίνουν από τη θάλασσα μέχρι τη στιγμή που φτάνουν στο σημείο πώλησης.
  • Φτάνουν στο σημείο πώλησης σε λιγότερο από 24 ώρες από τη στιγμή που αλιεύονται, απόλυτα φρέσκα.
  • Παραδίδονται στα καταστήματα σε κιβώτια με ετικέτα ιχνηλασιμότητας – μέθοδος που εφαρμόζεται στην ιχθυοκαλλιέργεια και επιβάλλει την καταγραφή λεπτομερών πληροφοριών σε όλα τα στάδια παραγωγής, από τη γέννηση του ψαριού ως την αποστολή του στο κατάστημα, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να γνωρίζει, αν την αναζητήσει, την «ιστορία» κάθε ψαριού.
  • Τρέφονται με πλήρως ισορροπημένες τροφές, με σύσταση ανάλογη των διατροφικών συνηθειών του κάθε είδους ψαριού στη φύση, εγκεκριμένες από την Ε.Ε. και χωρίς γενετικά τροποποιημένες ουσίες.
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνες (Α, D, B1, B2, B3 και B12), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, ιώδιο) και Ω3 λιπαρά οξέα, είναι δηλαδή μια ιδιαίτερα θρεπτική, υγιεινή τροφή.
  • Έχουν εγγυημένη ποιότητα γιατί υπόκεινται σε συνεχείς ελέγχους -τόσο τα ψάρια, όσο και τα νερά εκτροφής, οι τροφές, οι εγκαταστάσεις των μονάδων, αλλά και το προσωπικό που τα χειρίζεται- από ανεξάρτητους φορείς, από Δημόσιες Αρχές και Πανεπιστήμια, μόνο με πιστοποιημένες διαδικασίες.
  • Εκτρέφονται από ανθρώπους με βαθιά γνώση, επιστημονική κατάρτιση, πολύ μεγάλη εμπειρία -άνω των 30 ετών- και πραγματικό πάθος για τη δουλειά τους.
  • Φέρουν την εγγύηση ποιότητας του Πρότυπου Ιδιωτικού Σχήματος Πιστοποίησης Fish from Greece της ΕΛΟΠΥ, που ελέγχει τις καλές πρακτικές των παραγωγών, σχετικά με τις τροφές, την ευζωία των ψαριών, τη λειτουργία των μονάδων, το περιβάλλον κ.α.

Η αλήθεια είναι μία: το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας αξίζει την καλύτερη θέση στο τραπέζι μας!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών