ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

To Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment

Ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της προσπάθειας της Gaia Wines για διαρκή αναζήτηση και καινοτομία στον συναρπαστικό κόσμο της οινοποίησης είναι το Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment.

27.11.2020| Updated: 25.06.2021
To Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment

Ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της προσπάθειας της Gaia Wines για διαρκή αναζήτηση και καινοτομία στον συναρπαστικό κόσμο της οινοποίησης είναι το Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment. 

Αντλώντας από τα χαρίσματα της ερυθρωπής ποικιλίας του, όπως τα έντονα ανθικά και φρουτώδη αρώματα και η υψηλή οξύτητα, και ακολουθώντας έναν «εναλλακτικό τρόπο» οινοποίησης, αναδεικνύεται σε ένα ξεχωριστό κρασί: Αυτό που εκφράζει μια νέα διάσταση της δημοφιλούς ποικιλίας και αποτυπώνει ξεκάθαρα τη γεωγραφική της προέλευση.

Το ξεχωριστό με το Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment είναι η καταγωγή και ο τρόπος ωρίμανσής του. 

Γεννιέται στους, ηλικίας 20 ετών, εύρωστους και ζωηρούς αμπελώνες της Μαντινείας, σε 700 μέτρα υψόμετρο. Αποτελεί γνήσιο αποτέλεσμα της σπάνιας περίπτωσης «άγριας ζύμωσης» Μοσχοφίλερου.

 

Συγκεκριμένα, ο μούστος παραμένει σε επαφή με τους φλοιούς των σταφυλιών (skin contact) σε χαμηλή θερμοκρασία (8°C) για 48 ώρες πριν τη ζύμωση. Στη συνέχεια, και για 4 μήνες, το 25% του μούστου ζυμώνεται στους 28°C σε βαρέλια 3 ειδών (αμερικάνικη δρυς, γαλλική δρυς και γαλλική ακακία) ενώ το 75% σε χαμηλή θερμοκρασία και σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα; Ένα ευγενικό κρασί με χαρακτηριστική οξύτητα, νευρώδη και πολύπλοκο χαρακτήρα, καθώς τα έντονα αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί και γλυκολέμονο δένουν αρμονικά με τα αρώματα βουτύρου που αναδύονται από τα βαρέλια και την ανάδευση των οινολασπών κατά την οινοποίηση.

Ως εκλεκτός συνδαιτημόνας, το Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment αγαπά τη συντροφιά των δημιουργιών της μεσογειακής κουζίνας: Όξινα πιάτα και εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης (όπως λαδερά, πιάτα θαλασσινών, ψητά ή τηγανιτά ψάρια, λευκά κρέατα) είναι ιδανικά για να συνθέσουν μαζί του μια ισορροπημένη γευστική εμπειρία στο τραπέζι σας. Από την άλλη, ανταποκρίνεται άριστα και στο ρόλο του ως aperitif.

Δοκιμάστε και απολαύστε το στους 12Ο C

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT