ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τώρα Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment και το ταξίδι συνεχίζεται!

Συνεχίζοντας το ταξίδι της στον συναρπαστικό κόσμο της οινοποιίας η GAIA WINES προχώρησε στη δημιουργία του Μοσχοφίλερου της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment, που αποτελεί μία από τις …

12.12.2019| Updated: 25.06.2021
Τώρα Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment και το ταξίδι συνεχίζεται!

Συνεχίζοντας το ταξίδι της στον συναρπαστικό κόσμο της οινοποιίας η GAIA WINES προχώρησε στη δημιουργία του Μοσχοφίλερου της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment, που αποτελεί μία από τις σπάνιες περιπτώσεις άγριας ζύμωσης Μοσχοφίλερου.

Μέσα από τον τρόπο οινοποίησής του, η GAIA WINES φιλοδοξεί να αποκαλύπτει κάθε χρονιά και μία νέα διάσταση της πολυπρόσωπης ποικιλίας, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο κρασί που θα εκφράζει το αποτύπωμα της περιοχής του.

Το Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment του 2018 έχει απαλό χρώμα με ελαφρά ροζέ απόχρωση, που προέρχεται από την επαφή του μούστου με τους φλοιούς του σταφυλιού πριν τη ζύμωση. Τα έντονα αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί και γλυκολέμονο δένουν αρμονικά με τα αρώματα βουτύρου που αναδύονται από τα βαρέλια και την ανάδευση των οινολασπών κατά την οινοποίηση. Είναι ένα κρασί μεσαίας επίγευσης με νεύρο, ένταση και πολυπλοκότητα, ενώ ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι και η οξύτητά του.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ

Το Μοσχοφίλερο είναι μια αρωματική ερυθρωπή ποικιλία με έντονα ανθικά και φρουτώδη αρώματα και υψηλή οξύτητα.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Οι επιλεγμένοι αμπελώνες βρίσκονται στην περιοχή Αγιωργίτικα της Μαντινείας σε 700 μ. υψόμετρο, είναι ιδιαίτερης ζωηρότητας και ευρωστίας και έχουν ηλικία 20 ετών.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment, όπως μαρτυρά το όνομά του, ζυμώνεται φυσικά με τις αυτόχθονες ζύμες του αμπελώνα. Ο μούστος παραμένει σε επαφή με τους φλοιούς των σταφυλιών (skin contact) σε χαμηλή θερμοκρασία (8°C) για 48 ώρες πριν τη ζύμωση. Στη συνέχεια το 25% του μούστου ζυμώνεται στους 28°C σε βαρέλια 3 ειδών (αμερικάνικη δρυς, γαλλική δρυς και γαλλική ακακία) ενώ το 75% σε χαμηλή θερμοκρασία και σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί ωριμάζει για 4 μήνες σε βαρέλια και ανοξείδωτες δεξαμενές πριν εμφιαλωθεί.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

Το Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment συνοδεύει πιάτα μεσογειακής κουζίνας, όξινα πιάτα και εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης (λαδερά, πιάτα θαλασσινών, ψητά ή τηγανιτά ψάρια, λευκά κρέατα). Πίνεται πολύ ευχάριστα και μόνο του ως aperitif. Απολαύστε το στους 12°C.

Περισσότερα: gaiawines.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών