ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τσίπουρο AVARINO χωρίς γλυκάνισο

Το τσίπουρο «Avarino» από την Μεσσηνία απέσπασε ασημένιο μετάλλιο τον 3ο διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων στην Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την σωστή επιλογή στο blend …

16.06.2017| Updated: 25.06.2021
Τσίπουρο AVARINO χωρίς γλυκάνισο

Το τσίπουρο «Avarino» από την Μεσσηνία απέσπασε ασημένιο μετάλλιο τον 3ο διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων στην Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την σωστή επιλογή στο blend των τεσσάρων ποικιλιών. Το τσίπουρο «Avarino» παράγεται από στέμφυλα των ποικιλιών Φιλέρι, Chardonnay, Cabernet και Merlot του μεσσηνιακού αμπελώνα. Το αποσταγματοποιείο βρίσκεται στον Πύργο Τριφυλίας και συγκεκριμένα στο οινοποιείο «Νέστωρ». Είναι εξοπλισμένο με έναν υπερσύγχρονο αποστακτήρα 1000 lt Ιταλικής προέλευσης. Ο εντυπωσιακός άμβυκας δεσπόζει ανάμεσα στον υπόλοιπο εξοπλισμό μέσα σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες της ανεξαρτητοποιημένης μονάδας παραγωγής του αποστάγματος. Η μονάδα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον oινολόγο και οινοποιό Σπύρο Λαφαζάνη ο οποίος μετέφερε την πολυετή εμπειρία του στην αποσταγματοποιία, από την Νεμέα, στον καινούργιο του χώρο παραγωγής, στο «Νέστωρ».

Είναι γνωστό ότι η οικογένεια Λαφαζάνη δύο χρόνια πριν εξαγόρασε τον παλιό Αγροτικό και Οινοποιητικό συνεταιρισμό Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ» και έθεσε ως στόχο την πλήρη ανακαίνιση και αξιοποίηση της δαιδαλώδους αυτής μονάδας παραγωγής κάτω από μια καινούργια φιλοσοφία. Επιδιώξεις του οινοποιού είναι η αξιοποίηση των ιδιαίτερων ποικιλιών της περιοχής, εφαρμογή ποιοτικών και επιστημονικών μεθόδων σύγχρονης και εξειδικευμένης αμπελουργίας, οινοποίησης και αποσταγματοποιίας.


Το Τσίπουρο «Avarino», είναι ένα παραδοσιακό προϊόν που μαγεύει με τα αντιπροσωπευτικά αρώματα των ποικιλιών του που θυμίζουν άνθη εσπεριδοειδών, ροδάκινο και τριαντάφυλλο. Έχει στιβαρό σώμα και εκρηκτική γεύση που την διαδέχεται μια μακρά εκλεπτυσμένη επίγευση. Απολαύστε το σκέτο ή με πάγο, μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα πολλά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας αλλά αποτελεί και άριστο επιδόρπιο κάθε γεύματος.

Το οινοποιείο « Νέστωρ» αποτελεί επίσης, must προορισμό για οινοτουρισμό στην Μεσσηνία. Το φιλόξενο προσωπικό σας ξεναγεί στους χώρους παραγωγής, που μιμούνται το παλάτι του αρχαίου βασιλιά «Νέστωρ», το οποίο απέχει μόλις 6 χλμ. Η ξενάγηση ξεκινά με ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία της περιοχής, αφού στην θέα από το οινοποιείο, δεσπόζει ο Κόλπος του Ναβαρίνου. Η βόλτα τελειώνει απολαυστικά με γευστική δοκιμή των κρασιών και του αποστάγματος. Το οινοποιείο λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 9:00 ως τις 15:00. 


«Νέστωρ Οινοποιητική Α.Ε.», Πύργος Τριφυλίας 24400, Τ: 2763041073, email : [email protected] , web: www.nestorwines.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών