ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τυρί μοναδικό, γευστικό και ασύγκριτο

Ξένη δημοσίευση

11.12.2018| Updated: 25.06.2021
Τυρί μοναδικό, γευστικό και ασύγκριτο

Grana Padano είναι ένα από τα πρώτα σκληρά τυριά του κόσμου.

Δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν 900 χρόνια από τους Κινστεριανούς μοναχούς της μονής του Chiaravalle, κοντά στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Ιταλίας: σκληρό, αργής ωρίμανσης, ημιλιπαρό, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και διάρκεια ζωής έως και 2 έτη. Το γάλα που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του προέρχεται μόνο από την κοιλάδα του ποταμού Πάδου.

Το όνομα είναι ο συνδυασμός της ιταλικής λέξης grana (formaggio, τυρί), που υποδηλώνει ένα τυρί με χαρακτηριστική κοκκώδη υφή, και το επίθετο Padano, προερχόμενο δηλαδή από την κοιλάδα του Πάδου (Po).

Χάρη στις πρώτες ύλες, η Grana Padano έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, ενώ είναι ένα τυρί ευέλικτο σε ποικίλες διατροφικές ανάγκες, εξυψώνοντας κάθε μπουκιά σε ένα τέλειο μείγμα θρεπτικών ουσιών. Περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας σε υψηλή συγκέντρωση, αντίστοιχα θρεπτικές με του γάλατος, αλλά σε συμπυκνωμένη μορφή. Επιπλεόν, η συχνή κατανάλωση της Grana Padano αυξάνει την ημερήσια πρόσληψη ανόργανων αλάτων, ζωτικό κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών Α, Β2, Β12, ενώ είναι πλήρως απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη λόγω της μακράς περιόδου γήρανσης. Εξού είναι κι εξαιρετικά εύπεπτο, ιδανικό για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.

Το τυροκομείο PLAC είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές της Grana Padano. Δημιουργήθηκε το 1933 στην καρδιά της κοιλάδας του Πάδου, στη Βόρειο Ιταλία, ως πρωτοβουλία μιας ομάδας 19 γαλακτοπαραγωγών της περιοχής. Το 2018 η PLAC ανανώθηκε με το νέο της brand Latterie Cremona. Το νέο λογότυπο συνοδεύεται από το σχέδιο ενός υπαίθριου τοπίου και των δύο πρωταγωνιστών της ιστορίας της Plac, τον αγρότη και την αγελάδα. Οι δύο τους στέκονται μαζί πλάι-πλάι ως συνεργάτες.

Ισχυρό σημείο της Grana Padano Latterie Cremona είναι το γάλα, το οποίο μπαίνει στη διαδικασία της παραγωγής τη στιγμή που συλλέγεται από τους στάβλους των συνεταιριστών. Αξιοποιούνται περίπου 150 εκατομύρια λίτρα γάλα τον χρόνο από μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή, που εξασφαλίζει και τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης. Την Grana Padano Fattorie Cremona μπορείτε να τη βρείτε σε ποικίλες συκευασίες: ολόκληρα κομμάτια των 500γρ. ή του 1 κιλού, τριμμένο τυρί των 100γρ. ή του 1 κιλού και τέλος νιφάδες σε συσκευασίες 500γρ. και 1 κιλού. Όλες οι συσκευασίες είναι πρακτικές, ασφαλείς και με διάρκεια ζωής 90 ημερών.

Η κληρονομιά της Grana Padano

Το χαρακτηριστικό λογότυπο, η μοναδική γεύση και οι τεχνικές, που διατηρούνται εδώ και αιώνες, αποτελούν την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό πίσω από την Grana Padano. Ένα τέλειο παράδειγμα του πώς η ιστορία διαμορφώνει το μέλλον.

Με υψηλή δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο, το όνομα Grana Padano ξεχωρίζει. Μοναδικό, γευστικό, ασύγκριτο.


Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος: Simba Sales Ltd, 210-6084633

www.granapadano.it

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών