ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή την Τετάρτη, η Hytra μας πάει βόλτα στις Κυκλάδες

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας υποδέχεται στη Hytra τη διακεκριμένη μαγείρισσα και συγγραφέα από την Τήνο, Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου.

15.01.2024
Αυτή την Τετάρτη, η Hytra μας πάει βόλτα στις Κυκλάδες

Η κυκλαδίτικη κουζίνα της Νικολέτας Δελατόλα-Φωσκόλου γεμίζει με γεύσεις και αρώματα το Hytra Restaurant & Bar την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. Η αγαπημένη μαγείρισσα και συγγραφέας έρχεται από την Τήνο για να μαγειρέψει μαζί με τον σεφ Γιώργο Φελεμέγκα χαρακτηριστικά πιάτα και δημιουργίες, που την έκαναν διάσημη στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Η Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου ασχολείται με την παραδοσιακή μαγειρική της Τήνου και των Κυκλάδων για περισσότερα από 30 χρόνια. Έχει δημοσιεύσει 3 βιβλία, τις «Παραδοσιακές Συνταγές από την Τήνο» (1996), το «Κυκλάδων Γεύσεις» (2006) και το «Cycladic Cuisine» (2020), το οποίο περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του δεύτερου βιβλίου της μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα. Έχει πραγματοποιήσει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για την ελληνική μαγειρική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προσκλήθηκε και μαγείρεψε κυκλαδίτικα φαγητά στη μεταπτυχιακή σχολή μαγείρων του Culinary Institute of America at Greystone (Καλιφόρνια, ΗΠΑ), στον Κύκλο των Οινοφίλων ΟΙΝΕΑ (Αθήνα), στη ΜΙΛΗΤΟ (Θεσσαλονίκη), στον Πολιτιστικό Κύκλο των Φιλελλήνων της Βασιλείας (Ελβετία), στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» (Σίφνος), στο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου (Πάτμος) κ.α. Παρέδιδε σεμινάρια μαγειρικής στα πλαίσια του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του Δήμου Τήνου, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια κάνει μαθήματα μαγειρικής σε ξένους και Έλληνες επισκέπτες του νησιού και παρασκευάζει σπιτικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και άλλα αλμυρά και γλυκά προϊόντα με την επωνυμία «Το περιβόλι της Νικολέτας». Συνταγές της, δημοσιεύονται σταθερά στο περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι» και στο gastronomos.gr.

Σε συνεργασία με τον σεφ του Hytra Restaurant & Bar θα δημιουργήσουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας για μία και μοναδική βραδιά με χαρακτηριστικά πιάτα της κυκλαδίτικης κουζίνας που αποτίουν φόρο τιμής στην ουσία και την ιστορία της ελληνικής κουζίνας: μπουρεκάκι, ραβιόλια, χοιρινό με φασόλια, ψάρι με σκορδαλιά αμυγδάλου και μπακλαβάς αμυγδάλου είναι κάποιες από τις γεύσεις που θα πλουτίσουν τη γαστρονομική αυτή εμπειρία.

Η σύμπραξη αυτή είναι η τρίτη σε μια σειρά τεσσάρων «συναντήσεων» που ξεκίνησαν στη Hytra πέρυσι τον Νοέμβριο. Η ιδέα ανήκει στον ίδιο τον σεφ Γιώργο Φελεμέγκα, ο οποίος θέλησε με αυτό τον τρόπο να δώσει την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει την ιδιαίτερη κουζίνα τεσσάρων τόπων με «ξεναγό» τέσσερις φοβερές μαγείρισσες που κατάγονται από εκεί. Πρώτη ήταν η Γιώτα Κουφαδάκη, μαγείρισσα της θρυλικής Μπουκαδούρας στη Χαλκιδική, ακολούθησε η Τασία Κουφοπούλου από το εστιατόριο Απόμερο της Καρδίτσας, τρίτη η Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου και τέταρτη η Λένα Λεντάρη από το Πανόραμα Ασκύφου Χανίων στις 29 Ιανουαρίου.

Hytra Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγρρού107-109, Πληροφορίες και κρατήσεις: Τ/210-33.16.767

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών