ΕΙΔΗΣΕΙΣ PROMOTED

Γρηγόρης Κίκης: Στον τελικό του SPYCA στο Μιλάνο

Ο Γρηγόρης Κίκης αποτελεί δικαιωματικά έναν από τους βασικούς εκπροσώπους της νέας γενιάς chef, που μελετά, δοκιμάζει και εξελίσσει την εγχώρια γαστρονομία, ενώ συγχρόνως επιχειρεί, όντας συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο εστιατορίου Hervé, αλλά και του εστιατορίου Upon.

13.10.2023
Γρηγόρης Κίκης: Στον τελικό του SPYCA στο Μιλάνο

Αν και πολύ νέος, έχει διανύσει αρκετά χιλιόμετρα στη μαγειρική, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. «Το υπέροχο αυτό ταξίδι έχει πολλούς σταθμούς. Είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε αρκετές χώρες, να μπω στις μεγαλύτερες κουζίνες και να συνεργαστώ με υπέροχες προσωπικότητες και εξαιρετικούς επαγγελματίες. Γνώρισα ανθρώπους με το ίδιο πάθος, με την ίδια θέληση να δημιουργήσουν κάτι όμορφο», αναφέρει.

Το όνομά του συζητήθηκε ιδιαίτερα μετά τη βράβευσή του στον διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef Academy, ένα οικοσύστημα αναγνώρισης, εκπαίδευσης και σύνδεσης του κόσμου της γαστρονομίας με την επόμενη γενιά των κορυφαίων σεφ του πλανήτη. Ο Γρηγόρης ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition (South-East Europe & Mediterranean), που του εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον παγκόσμιο τελικό στο Μιλάνο.

Ο chef εξηγεί: «Έχω τη χαρά να συμμετέχω σε έναν υπέροχο διαγωνισμό, που από μόνος του είναι μια τεράστια εμπειρία. Είναι πολύ σημαντικό να κυνηγάς τα όνειρά σου. Τα συναισθήματα είναι υπέροχα, ειδικά όταν η σκληρή σου δουλειά ανταμείβεται και καταφέρνεις να κερδίσεις δύο βραβεία από τα τέσσερα σε έναν τέτοιο διαγωνισμό και όταν έχεις την τιμή να διαγωνιστείς στον μεγάλο τελικό με αντάξιους συναδέλφους από όλο τον πλανήτη».
Ευγενής, με διάθεση για δημιουργία και πανέτοιμος για τον μεγάλο τελικό, μας εξηγεί πώς επέλεξε το πιάτο με το οποίο θα διαγωνιστεί – μπακαλιάρος-σκορδαλιά: «Η ιστορία του μπακαλιάρου είναι εμπνευσμένη από το ελληνικό πιάτο μπακαλιάρος-σκορδαλιά. Προσπάθησα να ξαναφτιάξω μια πολύ ιστορική συνταγή και να αναδείξω την κουλτούρα της ελληνικής γαστρονομίας, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Θέλω να προβάλω στο εξωτερικό την ελληνική κουζίνα και την ελληνική παράδοση».
Η κατάκτηση ενός βραβείου σε έναν τέτοιο διαγωνισμό δεν αποτελεί εύκολη διεργασία, ωστόσο δηλώνει πανέτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, λέγοντας: «Δεν ξέρω ποιος ορίζει τι είναι εύκολο και τι δύσκολο. Προσωπικά θεωρώ ότι όλα είναι εύκολα, αρκεί να δουλέψεις σκληρά. Η στήριξη που μου παρέχει η S.Pellegrino Young Chef Academy είναι τεράστιας σημασίας. Θα βάλω τα δυνατά μου για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
Κλείνοντας, για το εστιατόριο Hervé, αλλά και το Upon, του οποίου είναι συνιδιοκτήτης, δηλώνει: «Η φιλοσοφία μου είναι να βλέπω τους καλεσμένους μου να χαμογελούν φεύγοντας από το εστιατόριο. Λατρεύω τα ελληνικά προϊόντα, τα φρέσκα υλικά και πάντα προσπαθώ να τα παντρεύω με ξένες κουζίνες και επιρροές που έχω από το εξωτερικό. Το σημαντικότερο όμως για εμένα είναι να μαγειρεύω και να προσφέρω στον κόσμο ένα νόστιμο, ποιοτικό φαγητό».

Λίγα λόγια για το S. Pellegrino Young Chef Academy

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους chefs, ηλικίας έως και 30 ετών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του S.Pellegrino Young Chef Academy, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση. Μέσα από το S.Pellegrino Young Chef Academy, οι διαγωνιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες τόσο με άλλους νέους σεφ από όλο τον πλανήτη όσο και με τους μέντορες και με τους κριτές, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι και πολυβραβευμένοι σεφ από τις διάφορες χώρες συμμετοχής.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών