ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η τοπική παραγωγή και γαστρονομία στο επίκεντρο του «Grecotel Academy – Culinary 2024»

Την ανάδειξη των τοπικών παραγωγών και του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας είχε ως στόχο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Grecotel που πραγματοποιήθηκε στον ακριτικό Έβρο.

01.04.2024
Φωτογραφία: Ο Executive Chef του Ομίλου Grecotel, κ. Γιάννης Κουναλάκης.
Η τοπική παραγωγή και γαστρονομία στο επίκεντρο του «Grecotel Academy – Culinary 2024»

Η ποικιλομορφία των προϊόντων που παράγει ο τόπος αλλά και ο πλούτος των μαγειρικών μας παραδόσεων είχαν κεντρικό ρόλο στο «Grecotel Academy – Culinary 2024». To εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε η Grecotel πραγματοποιήθηκε στον ακριτικό Έβρο, στα ξενοδοχεία Astir & Egnatia της Αλεξανδρούπολης, διήρκησε δύο εβδομάδες και ολοκληρώθηκε με μια γαστρονομική γιορτή στην οποία παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της περιοχής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Grecotel Academy – Culinary 2024», με επικεφαλής τους executive chefs του ομίλου Σάκη Τζανέτο και Γιάννη Κουναλάκη, 70 chefs, sous chefs και μάγειρες συμμετείχαν σε επιμορφωτικές ομάδες μέσω των οποίων είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε νέες τεχνικές, να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα τοπικά προϊόντα αλλά και να αντλήσουν έμπνευση από το ανεξάντλητο συνταγολόγιο της ελληνικής παράδοσης – από τον Έβρο μέχρι την Ιθάκη, την Κρήτη και όχι μόνο. Οι ίδιοι επιμελήθηκαν περισσότερα από 200 πιάτα, βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, τα οποία παρουσιάστηκαν στην γιορτή λήξης της διοργάνωσης, παρουσία των αρχών του τόπου.

Στόχος του «Grecotel Academy – Culinary 2024» ήταν η ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών.

Ο Executive Chef του Ομίλου Grecotel, κ. Σάκης Τζανέτος.
H ομάδα των chef, sous chef & μαγείρων που συμμετείχαν στο Grecotel Academy – Culinary 2024.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Grecotel φωτίζει την τοπική παραγωγή και γαστρονομία. Η ανάδειξη του πλούτου του πρωτογενούς τομέα, η σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες και η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών αποτελεί σταθερά στόχο του συγκεκριμένου ομίλου. Τα ξενοδοχεία που βραβεύτηκαν το 2023 από τους αναγνώστες του κορυφαίου διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, κατακτώντας υψηλή θέση στο top 10 των καλύτερων ξενοδοχείων της Ελλάδας, αναγνωρίζουν την ελληνική γαστρονομία ως βασικό παράγοντα της τουριστικής μας ανάπτυξης, επιλέγοντας να την στηρίζουν στην πράξη.

Πιστή στην φιλοσοφία του ιδρυτή της, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, η Grecotel υπήρξε πρωτοπόρος στη σύνδεση των ξενοδοχείων με την τοπική παραγωγή, προβάλλοντας εκλεκτά προϊόντα μέσα από μόνιμες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Στην πρότυπη φάρμα Agreco της Grecotel στο Ρέθυμνο, αναβιώνουν παραδοσιακές τεχνικές και παράγονται προϊόντα (ελαιόλαδο, ρακή, κρασιά κ.α.) που καλύπτουν μέρος των αναγκών των ξενοδοχείων, συνδέοντας παράλληλα τον τουρισμό με την βιολογική αγροτική παραγωγή.

Τα ξενοδοχεία Astir & Egnatia στην Αλεξανδρούπολη.

Η ανάδειξη του Έβρου ως γαστρονομικού προορισμού είναι μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου Grecotel, που με την παρουσία και την δράση του για περισσότερα από 20 χρόνια έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Με τη σειρά του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει τιμήσει τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ανακηρύσσοντας τον επίτιμο δημότη της πόλης για την έμπρακτη πολυετή προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών