1 ώρα
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Τεμάχια: 20«Ψωμάκια»
Γέμιση
Σιρόπι
Γλάσο
Διαδικασία
«Ψωμάκια»
- Κρατάμε στην άκρη 4 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό, και τα χτυπάμε με το σύρμα για 10-15 λεπτά, έως ότου αφρατέψουν καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ.
- Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
- Αφού αναμειχθούν, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή φαρδιά μύτη και σχηματίζουμε μικρά κοκ διαμέτρου 5 εκ. πάνω σε λαμαρίνες καλυμμένες με αντικολλητικό χαρτί. Θα βγουν περίπου 40.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γέμιση
- Στο μίξερ χτυπάμε ελαφρώς όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
- Ενώνουμε ανά δύο τα κοκ, κολλώντας τα με λίγη από την κρέμα και φτιάχνοντας σάντουιτς
Σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το σιρόπι και σε αυτό βουτάμε προσεκτικά την επάνω πλευρά των ήδη γεμισμένων κοκ.
Γλάσο
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει την αποσύρουμε και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι.
- Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε, να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο γλάσο.
- Το βάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο, να πήξει ελαφρώς.
- Στη συνέχεια, βουτάμε σε αυτό τα κοκ από την πλευρά που πριν βουτήξαμε στο σιρόπι.