ΕΞΟΔΟΣ

5 σπέσιαλ ψαροταβέρνες στα νότια, χωρίς θέα θάλασσα

Στο Χατζηκυριάκειο, καλή πειραιώτικη ψαρογειτονιά, μακριά από την όπως-και-να-το-κάνουμε-τουριστικότερη Πειραϊκή, πάμε ντουγρού στον Γιάννη. Ψιλά και μεγάλα ψάρια, στη σχάρα και στο τηγάνι, όλα μαστόρικα …

23.09.2016| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
5 σπέσιαλ ψαροταβέρνες στα νότια, χωρίς θέα θάλασσα

Στο Χατζηκυριάκειο, καλή πειραιώτικη ψαρογειτονιά, μακριά από την όπως-και-να-το-κάνουμε-τουριστικότερη Πειραϊκή, πάμε ντουγρού στον Γιάννη. Ψιλά και μεγάλα ψάρια, στη σχάρα και στο τηγάνι, όλα μαστόρικα καμωμένα. Ωραίο -πάντα- το ψητό χταπόδι, μαστιχωτό, η τραγανή ταραμοσαλάτα, τα ζωντανά χόρτα.

Γιάννης, Λ. Χατζηκυριακού 107, Τ 210 418 0160


Καλτ, ταπεινό ταβερνάκι, χωρίς ντιζαϊνιές, το Ψαροκόκκαλο στο Κερατσίνι. Η ιδιοκτήτρια Αννα έχει, πέρα από την ταβέρνα, κληρονομικό από τον πατέρα της ένα μαγαζί με είδη αλιείας. Που σημαίνει ότι οι ψαράδες τής φέρνουν πρώτη ποιότητα. Δεν λέω τίποτε άλλο.

Ψαροκόκκαλο, Βίκτωρος Ουγκώ 10, Κερατσίνι, Τ 210 432 3010


Στον περιποιημένο Θαλασσινό (μια ποδαλιά δρόμος από τον «Σταύρο Νιάρχο») το ψήσιμο των ψαριών είναι αψεγάδιαστο. Και οι ψαρομεζέδες δεν πάνε πίσω: αχ, αυτή η ψητή στο μελάνι της σουπιά και αυτά τα τηγανητά μύδια με την αμυγδαλοσκορδαλιά, βγαλμένα λες από τα κιτάπια της Λωξάντρας!

Θαλασσινό, Λυσικράτους 32, Kαλλιθέα, Τ 210 940 4518


Από τις πλέον εκλεπτυσμένες ταβέρνες, το Ιώδιο μπορεί να σε χορτάσει με τα ολόφρεσκα όστρακά του, τους αχινούς και τις ευφάνταστες ψαρομαγειρικές του (βλ. καλαμάρι καρμπονάρα), τόσο που μπορεί να μην αντέχεις να φτάσεις στα αριστοτεχνικά ψημένα, ολόφρεσκα ψάρια του. Κάνε τα κουμάντα σου, λοιπόν!

Ιώδιο, Λ. Αχιλλέως 119Β, Π. Φάληρο, Τ 210 988 4258


Στα Αργουρα δοκιμάστε τα πολύ ιδιαίτερα, ωμά και ελαφρομαριναρισμένα ψάρια και θαλασσινά. Δεν είναι όλα επιτυχημένα, αλλά πάντως αξίζουν δοκιμής. Βέβαια, θα βρείτε και όλα τα κλασικά ψαροταβερνίσια είδη, σωστά φτιαγμένα.

Αργουρα, Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, Τ 217 717 3200

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT