ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Around the table: Η απόλυτη foodie εμπειρία είναι για να τη μοιράζεσαι!

Αφορμή να βρεθούμε γύρω από το ίδιο τραπέζι και να δοκιμάσουμε τα πιο viral πιάτα της πόλης δίνει και φέτος το επιτυχημένο γαστρονομικό event της Mastercard, Around the table.

16.11.2023
Around the table: Η απόλυτη foodie εμπειρία είναι για να τη μοιράζεσαι!

Όλοι έχουμε από μία λίστα με τα εστιατόρια που θέλουμε να δοκιμάσουμε, η οποία συνεχώς μεγαλώνει. Επίσης, όλοι έχουμε ανάγκη να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα γύρω από το ίδιο τραπέζι και να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας ένα ωραίο γεύμα. Την καλύτερη αφορμή να τα συνδυάσουμε και τα δύο δίνει και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Around the table. Η ιδέα πίσω από το επιτυχημένο γαστρονομικό event της Mastercard είναι απλή: 40 αγαπημένα εστιατόρια της πόλης -από κλασικές αξίες μέχρι τα πιο φρέσκα, πολυσυζητημένα στέκια-, προτείνουν 40 ειδικά σχεδιασμένα μενού, αξίας έως 40 ευρώ/άτομο. Από τις 9 έως τις 30 Νοεμβρίου δίνουμε ραντεβού με αυτούς που αγαπάμε και μοιραζόμαστε την απόλυτη foodie εμπειρία.

Όσοι λατρεύουμε το καλό φαγητό έχουμε αυτές τις μέρες την ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και να ζήσουμε καινούργιες γαστρονομικές εμπειρίες που θα θυμόμαστε για καιρό. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ραντεβού με την παρέα μας – η Mastercard αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα. Στο aroundthetable.gr μπορούμε να επιλέξουμε ένα από τα σαράντα αθηναϊκά εστιατόρια και έπειτα να αφεθούμε στα χέρια μερικών από τους πιο καταξιωμένους εκπροσώπους της γαστρονομίας της πόλης. Τα μοναδικά μενού που έχουν δημιουργήσει οι chefs ειδικά για την περίσταση αναδεικνύουν τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και δίνουν έμφαση στις βιώσιμες πρακτικές της εντοπιότητας και της εποχικότητας, μένοντας πάντα πιστά στην μαγειρική φιλοσοφία του καθενός. Όσο τα νόστιμα πιάτα γεμίζουν το τραπέζι μας, εμείς μπορούμε να χαρούμε τους αγαπημένους μας και να απολαύσουμε μαζί την ξεγνοιασιά του να σε περιποιούνται.

Φανταστείτε την παρέα να συναντιέται στα τραπέζια του Dopios και να δοκιμάζει την ερμηνεία του Χριστόφορου Πέσκια στην έννοια του μεζέ. Ή να πιάνει τραπέζι σε ένα από τα καλύτερα μπιστρό της πόλης, το Jerar. Έχετε όρεξη για τη δυναμική μαγειρική του Άνταμ Κοντοβά, με εύρος αναφορών να συναντιούνται στα πιάτα του ολόφρεσκου Ex Machina ή για μια βραδιά στο ζεστό, φιλόξενο Merceri με την ατμόσφαιρα που σε ξεκουράζει και τις γευστικές προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον; Στο εμβληματικό Athénée ο βραβευμένος executive chef Νίκος Σκλήρας, παρουσιάζει πιάτα εμπνευσμένα από τη ελληνική, την μεσογειακή και την διεθνή γαστρονομία ενώ η κουζίνα του Esthio έχει δημιουργικές αναφορές στην γαστρονομική παράδοση διαφόρων χωρών των Βαλκανίων. Το Gastone είναι προορισμός για όσους προτιμούν το casual dining, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από τα αμερικάνικα diners και όσο και από τις παραδοσιακές ελληνικές χασαποταβέρνες ενώ στο Pharaoh όλα μαγειρεύονται χωρίς ηλεκτρισμό, σε ξυλόσομπες, κάρβουνα και ξυλόφουρνο, υπό την επίβλεψη του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη. Και όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο μια μικρή γεύση από τις φετινές επιλογές. Αυτές και πολλές ακόμα γαστρονομικές συγκινήσεις περιμένουν τους κατόχους καρτών Mastercard®, οι οποίοι μπορούν εύκολα, μέσω του aroundthetable.gr, να κάνουν την κράτησή τους στο εστιατόριο της επιλογής τους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Around the table, οι κάτοχοι καρτών Mastercard θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τρεις ξεχωριστές εμπειρίες, όπως ένα «ταξίδι» στις ρίζες της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από μια διαδραστική εμπειρία στο εστιατόριο Zohós ή ένα μαγειρικό masterclass στην κερκυραϊκή γαστρονομική παράδοση, από τον chef-patron του Jerár, Χάρη Νικολούζο. Στο Pharaoh η διακεκριμένη sommelier Paisley Tara Kennett μας μυεί στον κόσμο του φυσικού κρασιού όσο ο Μανώλης Παπουτσάκης, συνθέτει ένα tailor-made μενού με τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κουζίνας του.
Για να δείτε την ολοκληρωμένη λίστα με τα αγαπημένα αθηναϊκά εστιατόρια που συμμετέχουν φέτος στον θεσμό και να κλείσετε τη δική σας θέση επισκεφθείτε το aroundthetable.gr.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT