ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Αvant Mar: Το νέο ξενοδοχείο της Πάρου βάζει τον γευστικό πήχη ψηλά

Πάνω σε μια παραλία της Νάουσας, στιλάτο, χαλαρωτικό, εμπνευσμένο από  την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, έχει στη «φαρέτρα» του κι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο γαστρονομικό ατού: ένα Matsuhisa.

10.08.2023
Αvant Mar: Το νέο ξενοδοχείο της Πάρου βάζει τον γευστικό πήχη ψηλά

Avant Mar σημαίνει «μπροστά από τη θάλασσα». Τη βλέπεις από την πρώτη στιγμή –με το που διασχίζεις την πολύ ιδιαίτερη, ντυμένη με λευκό μάρμαρο ρεσεψιόν– σαν φυσική συνέχεια του γαλάζιου της πισίνας. Τη βλέπεις κι από τη βεράντα του δωματίου σου αφήνοντας το βλέμμα να περιπλανηθεί στην αμμουδιά με το μικρό αραξοβόλι απέναντί της και τα λευκοβαμμένα σπίτια που απλώνονται από πάνω. Το καινούργιο boutique ξενοδοχείο της Grivalia Hospitality βρίσκεται πραγματικά δύο βήματα από τη Νάουσα. Πάνω στην παραλία Πιπέρι, στήνει τον δικό του μικρόκοσμο διακοπών, εναρμονισμένο με το νησιώτικο τοπίο.

Όλα τα δωμάτια έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή, αντλώντας έμπνευση από στοιχεία και μοτίβα της τοπικής αρχιτεκτονικής

Το μπλε της θάλασσας, το λευκό των παραδοσιακών κυκλαδίτικων σπιτιών και η απόχρωση της άμμου δίνουν τον τόνο στη χρωματική του παλέτα. Οι καμάρες, οι εσοχές, τα γεωμετρικά μοτίβα και τα ακανόνιστα σχήματα της παριανής αρχιτεκτονικής λειτουργούν ως έμπνευση για όσα σε περιβάλλουν στα 38 δωμάτια, ανάμεσά τους και 7 σουίτες με plunge pools, και στους λιτά πολυτελείς χώρους τριγύρω τους, που προτίθενται να προσθέσουν πολλά στιγμιότυπα χαλάρωσης στο καλοκαιρινό φωτοάλμπουμ: στις άνετες ξαπλώστρες πλάι στην πισίνα που με τα υδάτινα ρυάκια της φτάνει μέχρι την αμμουδιά, στην ακροθαλασσιά, μετά από μια βουτιά, στην ημιυπαίθρια wellness area για ένα άκρως χαλαρωτικό μασάζ, εμπνευσμένο από τις παραδόσεις των μαροκινών χαμάμ…

H παραλία Πιπέρι

Η wellness area προσφέρει στιγμές ευεξίας

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θεραπεία της επιλογής τους κάτω από τον ουρανό

Από μια διαφορετική σπανακόπιτα στο περίφημο black cod του Matsuhisa

Το Avant Mar όμως χωράει και πολλές διαφορετικές γεύσεις, που «πλέκουν» στοιχεία της Ελλάδας και του κόσμου. Στο πρωινό στο εστιατόριο Thymes τα λυχναράκια, η τυρόπιτα κουρού του Τάσου –μια από τις καλύτερες της Αθήνας– κι ο καγιανάς συναντούν τα αυγά Benedict κι ένα διαφορετικό croque monsieur. Στο μενού του Δημήτρη Κατσάνου, που σερβίρεται μεσημέρι-βράδυ συναντάς από τραγανοτηγανισμένο καλαμάρι με ταραμοσαλάτα, πολύ νόστιμα διαπολιτισμικά gyoza με γέμιση σπανακόπιτας και αφράτη κρέμα φέτας και καρπάτσιο λαβράκι «κεντημένο» με αχινό και σαλικόρνια, μέχρι rib eye και flank. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Το εστιατόριο Thymes απλώνει τα τραπέζια του πλάι στην πισίνα

Το νέο ξενοδοχείο έχει έναν διεθνή γαστρονομικό άσο στο μανίκι. Εκεί βρήκε το δεύτερό του κυκλαδίτικο σπίτι το εστιατόριο Matsuhisa, το οποίο, είκοσι χρόνια από τότε που άνοιξε τις πόρτες του στη Μύκονο, κι αφού ενδιάμεσα «έδεσε» και στην Αθήνα, ήρθε να βάλει την japanese fusion πινελιά του και στην Πάρο. Το sushi bar και τα κομψά τραπέζια του εστιατορίου απλώνονται σε μια διακριτικά ιαπωνίζουσα πλακόστρωτη αυλή απέναντι από τα κύματα, δίπλα σε φοινικόδεντρα και αλμυρίκια. Με γνωστές σπεσιαλιτέ του Nobuyuki Matsuhisa να συνδυάζονται με καινούργια, δημιουργημένα για το νέο εστιατόριο πιάτα, στο μενού σε περιμένουν tacos και kushiyaki με wagyu από την Kagoshima, μπουκιές black cod με miso σκεπασμένες με τραγανό κανταΐφι, new style sashimi, αμέτρητα nigiri με τόνο, σολομό, λαβράκι, αχινό, χτένια, χταπόδι και πάει λέγοντας, όπως και Nobu-styled ρολάκια, αλλά και διαλεκτά κρεατικά ψημένα στη robata. Μπορεί κανείς κάλλιστα να τα συνοδεύσει με τα κοκτέιλ που φτιάχνουν οι bartenders στο κυκλικό μπαρ με την καλαμένια οροφή. Να ξεκινήσει ανάλαφρα και αρωματικά με ένα Cucumber Chill με φρέσκο λάιμ, μέλι και λουλουδάτα αρώματα κουφοξυλιάς ή ένα Aegean Sour με παριανή σούμα, μαστίχα, φρέσκο λεμόνι και πράσινο μήλο και να συνεχίσει με μια πικάντικη Smokey Margarita, που σου αφήνει καπνιστή αίσθηση στο στόμα, με τις μουσικές που επιλέγει ο DJ στα αυτιά.

Η ιαπωνική αισθητική εναρμονίζεται με τον περιβάλλοντα χώρο στο Matsuhisa Paros

Στo pastry shop Figs σερβίρονται παραδοσιακά γλυκά

Στο Matsuhisa Paros θα χαρείς το εδώ και χρόνια αγαπημένο Suntory whisky cappuccino και το σοκολατένιο Bento Box του διάσημου Ιάπωνα σεφ. Αλλά στο σενάριο υπάρχουν και παραδοσιακά ελληνικά γλυκά: σε περιμένουν στο μικρό pastry shop Figs, δίπλα από τη μπουτίκ του –γνωστού τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό– κοσμηματοποιού Νίκου Κούλη «Nikos Koulis Jewels». Τα δύο καταστήματα βάζουν τη δική του ψηφίδα στο πλούσιο ψηφιδωτό του Avant Mar, που όπως λέει η  General Manager Άννα Ασημακοπούλου, «δεν αποτελεί ένα ακόμα πολυτελές ξενοδοχείο σε ένα ελληνικό, κυκλαδίτικο νησί, αλλά μια μονάδα που δημιουργήθηκε με στόχο να απαντήσει όλα τα ζητούμενα των ταξιδιωτών που αναζητούν την πεμπτουσία της πολυτέλειας: την tailor made εξυπηρέτηση. Και όλα αυτά σε έναν προορισμό που συνδυάζει μοναδικά τον αυθεντικό χαρακτήρα των Κυκλάδων με τον κοσμοπολιτισμό».

Avant Mar, Πιπέρι, Νάουσα, Πάρος, Τ/2284-440.300, site: avantmar.com, email: [email protected]

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών