ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11 νόστιμες ημέρες του Ιούλη στη Λέσβο

250 χιλιόμετρα διένυσε εφέτος το 2ο Lesvos Food Fest, η γιορτή της λεσβιακής γαστρονομίας που διαδραματίστηκε από τη Λαφιώνα ως την Ερεσσό, κι από την Καλλονή ως το Μόλυβο.

23.07.2018| Updated: 25.06.2021
11 νόστιμες ημέρες του Ιούλη στη Λέσβο

250 χιλιόμετρα διένυσε εφέτος το 2ο Lesvos Food Fest, η γιορτή της λεσβιακής γαστρονομίας που διαδραματίστηκε από τη Λαφιώνα ως την Ερεσσό, κι από την Καλλονή ως το Μόλυβο.

Σαρδέλα, λουλούδια γεμιστά, λαδοτύρι σαγανάκι, χταποδάκι στα κάρβουνα, και ούζο, άφθονο ούζο. Έτσι μοσχοβολάει αυτός ο τόπος. Για 11 ημέρες μας τράβηξαν απ’ τη μύτη οι μυρωδιές και οι γεύσεις της Λεσβιακής γαστρονομίας σε 11 διαφορετικές τοποθεσίες. Οι 9 συνεργαζόμενοι εταίροι του φεστιβάλ μας υποδέχτηκαν ο καθένας στον τόπο του με ενθουσιασμό και μας παρουσίασαν συνήθειες, ήθη έθιμα, προϊόντα και συνταγές που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την καθημερινότητα της κάθε περιοχής. Κι όσο η σκυτάλη του φεστιβάλ διένυε ηρωικά τα 250 χιλιόμετρα της διαδρομής της και περνούσε από τόπο σε τόπο, η φιλοξενία του 2ου Lesvos Food Fest σε κάθε μια από τις περιοχές κατέγραψε ρεκόρ εθελοντισμού και δημιούργησε μια ατμόσφαιρα σύμπνοιας και αισιοδοξίας με εντυπωσιακή δυναμική που αδιαμφισβήτητα προσδιορίζει το μέλλον με τις καλύτερες περγαμηνές. Ποικίλες δράσεις έλαβαν χώρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, παρουσιάζοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις γαστρονομικές ιδιοτροπίες του νησιού. Από παιδικά εργαστήρια μαγειρικής και μίξεις με βότανα και αλάτια, μέχρι έκθεση με κρασιά από το βόρειο Αιγαίο, γευσιγνωσία λεσβιακών τυριών, live μαγειρέματα στεριανά και πλωτά! Από τις ωραιότερες στιγμές του φεστιβάλ ήταν οι δράσεις σε ιδιωτικές αυλές όπου μας περίμεναν με ορθάνοιχτες πόρτες οι νοικοκυρές της Πέτρας και του Μολύβου για να μας κεράσουν ντόπια γεμιστά με κολοκυθοκορφάδες, κολοκύθι, μελιτζάνες, κρεμμύδι (σουγάνια) και αμπελόφυλλα, αλλά και τα «σταλτά» γλυκά του γάμου και τα γιορτινά κεράσματα του νησιού, όπως αμυγδαλωτά, μπακλαβού, κ.α.

Και όπως λένε και οι διοργανωτές, ζεστοί, αυθεντικοί άνθρωποι στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία του φεστιβάλ, «το 2ο Lesvos Food Fest δεν τελειώνει εδώ, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αφουγκράζεται, ανασκουμπώνεται, αναζητάει προτάσεις και παραμένει ανοιχτό σε οποιαδήποτε πρόσκληση, πρόκληση που θα το πάει ένα βήμα παραπέρα, θεωρώντας ότι αποτελεί μια επιτυχημένη οργάνωση που κινητοποίησε όσους έχουν θετική διάθεση για συνεργασία, με κοινό παρονομαστή την από κοινού ανάδειξη του νησιού μας. Άλλωστε το 2ο Lesvos Food Fest έχει την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώθηκε και υποστηρίχτηκε δυναμικά από πολλούς τοπικούς φορείς και χορηγούς.»

Και του χρόνου!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT