ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας

Το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου, το 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας, στην καρδιά της Αθήνας, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

06.12.2019| Updated: 25.06.2021
2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας

Το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου, το 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας, στην καρδιά της Αθήνας, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Το φεστιβάλ είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε την ξεχωριστή κουλτούρα της πανάρχαιας χώρας, αλλά και την αθόρυβη αιθιοπική κοινότητα της Αθήνας, μιά από τις παλαιότερες κοινότητες μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Μετά το περυσινό sold-out event, φέτος το Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας είναι διήμερο, με ακόμη πιο πλούσιο πρόγραμμα: μουσική, χορός, δώρα και αντικείμενα, σεμινάριο αιθιοπικής κουζίνας, dj, θεατρικά δρώμενα, συζήτηση open-mic και πολλά ακόμη events.

Στο φεστιβάλ η αιθιοπική κοινότητα της Αθήνας θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα, όπως η πίτα ιντζέρα που συνοδεύει όλα τα φαγητά. Θα υπάρχει χώρος και για τον περίφημο καφέ της χώρας, ο οποίος καβουρδίζεται και κοπανίζεται επιτόπου και σερβίρεται μετά από ένα ιδιαίτερο τελετουργικό.

Θα δούμε επίσης και τα εντυπωσιακά ενδύματα και φορεσιές που έχουν σχεδιαστεί από τις Αιθιοπίδες διοργανώτριες του φεστιβάλ και έχουν υφανθεί με τον παραδοσιακό αιθιοπικό τρόπο.

Στο διήμερο του φεστιβάλ, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα δονείται από τους ήχους της σαγηνευτικής αιθιοπικής μουσικής, που θα παρασύρει τους επισκέπτες σε ξέφρενους χορούς, μαζί με τις Αιθιοπίδες και τους Αιθίοπες που ζουν στην πόλη μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 & ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 42 ΚΥΨΕΛΗ, ΑΘΗΝΑ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών