ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ας μάθουμε πως δοκιμάζεται το ελαιόλαδο

Η Olive Oil Seminars διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την Πιστοποίηση Δοκιμαστών Ελαιολάδου.

18.12.2019| Updated: 25.06.2021
Ας μάθουμε πως δοκιμάζεται το ελαιόλαδο

Η Olive Oil Seminars διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την Πιστοποίηση Δοκιμαστών Ελαιολάδου.

Η Olive Oil Seminars του δοκιμαστή και συμβούλου ποιότητος ελαιολάδου Βασίλη Φραντζολά, διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά, από τις 7/2/2020 μέχρι τις 30/5/2020, το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την Πιστοποίηση Δοκιμαστών Ελαιολάδου που αποτελείται από δύο συνεχόμενους, αλληλένδετους κύκλους συνολικής διάρκειας 65 ωρών.

Η διοργάνωση σεμιναρίων που απευθύνονται σε παραγωγούς και καταναλωτές που επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο σε ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που παράγει η ελληνική γη, ξεκίνησε το 2006 και συνεχίζεται χωρίς διακοπή, έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερα από 1.300 άτομα και 90 ελαιοτριβεία μέχρι σήμερα. Μάλιστα όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο και περάσουν επιτυχώς τα selective trials , λαμβάνουν Πιστοποιητικό Δοκιμαστή Ελαιολάδου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δοκιμαστών Ελαιολάδου της Ιταλίας O.N.A.O.O. και τα Οliveoilseminars.com.

Επίσης έχουν την πιστοποίηση του διεθνούς κύρους Ελβετικού Οργανισμού Πιστοποιήσεων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Swiss Approval Technische Bewertung, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο Α’ κύκλος περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση για το ελαιόλαδο (συνολικά 42 ώρες) και την οργανοληπτική του αξιολόγηση με την επίσημη μέθοδο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαίας (Δ.Σ.Ε.), με διεξαγωγή των οριζόμενων οργανοληπτικών δοκιμών (τεστ) για την διακρίβωση βασικών δεξιοτήτων των υποψήφιων Δοκιμαστών, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC) και το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Εθνικού Οργανισμού Δοκιμαστών Ελαιολάδου της Ιταλίας (ONAOO). Περιλαμβάνει την ύλη και τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας (νομοθεσία Decreto 18 Giugno 2014 of Mi.P.A.A.F.), στοχεύοντας στην βασική θεωρητική εκπαίδευση, πρακτική άσκηση καθώς και στην προεπιλογή των υποψήφιων Δοκιμαστών Ελαιολάδου (βαθμίδα “Aspirant Olive Oil Taster”). Ο B’ κύκλος περιλαμβάνει αποκλειστικά την πρακτική εκπαίδευση στην οργανοληπτική αξιολόγηση κυρίως ελλαττωματικών δειγμάτων ελαιολάδου, σε 5 συνολικά επαναληπτικές συναντήσεις (συνολικά 23 ώρες).

Τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Inform Lykos, στο Κορωπί, 5ο χλμ. Λ. Βάρης – Κορωπίου Τ.Κ. 19400.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών