ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΕΟ: 1 χρόνος δημιουργικής ζυθοποιίας

Τον 1 χρόνο λειτουργίας του γιόρτασε την Δευτέρα 6 Ιουνίου ο χώρος ΑΘΗΝΕΟ με τα εγκαίνια της έκθεσης «Κριθάρι:ο θερισμός».

09.06.2016| Updated: 25.06.2021

Τον 1 χρόνο λειτουργίας του γιόρτασε την Δευτέρα 6 Ιουνίου ο χώρος ΑΘΗΝΕΟ με τα εγκαίνια της έκθεσης «Κριθάρι:ο θερισμός».

Ενημερωτικές πινακίδες για την διαδικασία παραγωγής μπίρας, παλιά εργαλεία και τα πρώτα γυάλινα μπουκάλια που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, αξεσουάρ και διαφημίσεις από τη δεκαετία του ’60 στολίζουν το ΑΘΗΝΕΟ, τον πρώτο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας, που εγκαινίασε πριν από 1 χρόνο η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στις εγκαταστάσεις της, στην λεωφόρο Κηφισού.

Μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα έκθεση αντικειμένων, σχετικών με την παραγωγή μπίρας πλαισιώνεται από εικαστικές εκθέσεις, εκδηλώσεις και events. To ΑΘΗΝΕΟ είναι ένας χώρος δημιουργικότητας, έκφρασης διαφορετικών ιδεών και ψυχαγωγίας που  ενώνει τον πολιτισμό της μπίρας με πολλές διαφορετικές δράσεις  και αγκαλιάζει τη τέχνη με πρωτοποριακό τρόπο. Αντλώντας έμπνευση από το ελληνικό κριθάρι και τη διαδικασία του θερισμού, 11 Έλληνες εικαστικοί δημιουργήσαν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα και τεχνικές (φωτογραφία, βίντεο, εγκατάσταση, γλυπτική, ψηφιδωτό, κόσμημα, ζωγραφική) για να δώσουν στο χώρο ξεχωριστό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, στα πλαίσια της έκθεσης «Κριθάρι:ο θερισμός».

Εκτός από τη βόλτα στην έκθεση, στο ΑΘΗΝΕΟ μπορείτε να δοκιμάσετε μπίρες και να τεστάρετε τις γνώσεις σας στην παρασκευή μπίρας μέσω ενός διαδραστικού κουίζ. Επί τόπου παράγονται απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη 100% ελληνικού κριθαριού και ποικιλιών αρωματικών λυκίσκων. Είναι διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή και παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης.

Το ΑΘΗΝΕΟ  είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Σάββατο 13:00-20:00 και απαιτείται κράτηση. Πληροφορίες στο www.athineo.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών